Ποιος θα αποκτήσει αυτό το Honda S2000;

Ένα θηριώδης Honda S2000 Type-RR 1.000 ίππων που έχει πρωταγωνιστήσει σε αγώνες ατομικής χρονομέτρησης δημοπρατείται από τον οίκο BH Auction

  • -
  • -

Οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης (Time Attack) είναι μία μορφή αγώνων που ξεκίνησε με τη λογική να προσελκύσει ιδιώτες και νέους οδηγούς στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με την πάροδο του χρόνου τα Time Attack εξελίχθηκαν και γνώρισαν σημαντική άνθηση, με αποτέλεσμα το επίπεδο να εκτοξευθεί και να εξελιχθούν εξωτικές και πανάκριβες κατασκευές. Μία από αυτές είναι το Top Fuel Honda S2000 Typer-RR, το οποίο και θα δημοπρατηθεί αυτό το καλοκαίρι από τον οίκο BH Auction.

Το συγκεκριμένο όπλο έχει πρωταγωνιστήσει αγώνες Time Attack σε όλο τον κόσμο για περισσότερο από μία δεκαετία. Το περισσότερο διάστημα κατοικοέδρευε στην Ιαπωνία, ενώ κατέχει το ρεκόρ στις πίστες της Suzuka, της Okayama και στην Autopolis στην Oita της Ιαπωνίας. Το εκρηκτικό S2000 φοράει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.300 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 1.000 ίππους. Αρχικά, το ιαπωνικό roadster ξεκίνησε ως ένα απλό S2000 δρόμου, το οποίο κατέληξε στη σημερινή αγωνιστική το διαδρομή. Το κιβώτιο είναι σειριακό έξι σχέσεων της Holinger, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Η ανάρτηση είναι ρυθμίζομενη της Endless, ενώ τα ελατήρια φέρουν την υπογραφή της Eibach. Εντυπωσιακό είναι φυσικά το αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο και έχει εξελιχθεί με τη συμμετοχή του Top Fuel Honda S2000 εδώ και χρόνια στους αγώνες Time Attack. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η BH Auction δεν έχει δημοσιοποιήσει τιμή εκκίνησης για το εντυπωσιακό Honda, ενώ εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν εύκολα για τον κάτοχο των ρεκόρ σε αρκετές διάσημες ιαπωνικές πίστες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...