Hyundai Prophecy concept: Είναι προφητικό με υπογραφή!

Η Hyundai επιδεικνύει τη μελλοντική της σχεδιαστική φιλοσοφία

  • -
  • -

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai σήμερα ακολουθεί την τάση «Sensuous Sportiness», η οποία συνδυάζει τη μινιμαλιστική προσέγγιση με τις καθαρές γραμμές του αμαξώματος. Με το πρωτότυπο Prophecy η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει την τάση και τη φιλοσοφία των μελλοντικών της μοντέλων, η οποία αποτελεί συνέχεια του «Sensuous Sportiness».

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο της Hyundai διαθέτει μία άκρως αεροδυναμική σιλουέτα, εκμεταλλευόμενο το μακρύ μεταξόνιο και τον μικρότερο πίσω πρόβολο. Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Hyundai παγκοσμίως, Sang Yup Lee, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δημιουργήσαμε ένα εικονικό πρωτότυπο το οποίο και θέτει νέα στάνταρ στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Παράλληλα, διευρύνουμε τους ορίζοντες της Hyundai όσον αφορά την οπτική μας για τη σχεδίαση των μοντέλων μας στο μέλλον. Ως μέρος της φιλοσοφίας μας είναι αυτό που αποκαλούμε Optimistic Futurism, μία σχεδιαστική τάση που ενσωματώνεται στο Prophecy. Με αυτήν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία συναισθηματική σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αυτοκίνητο.»

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του αμαξώματος προσφέρει εξαιρετική αεροδυναμική, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Από τους τροχούς με το σχήμα έλικας στο εσωτερικό τους, μέχρι και την πίσω αεροτομή, στόχος είναι η βέλτιστη αεροδυναμική, αλλά και η παραγωγή μεγαλύτερης κάθετης δύναμης, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα, αλλά και αυξάνοντας το επίπεδο πρόσφυσης.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό, το Prophecy χαρακτηρίζεται από τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής πλατφόρμας με άφθονους χώρους. Παράλληλα, το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο της Hyundai διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αντί για το παραδοσιακό τιμόνι, ένα joystickεπιτρέπει στον οδηγό να χειριστεί το αυτοκίνητο όταν αυτό χρειαστεί! Μάλιστα, υπάρχει και δεύτερος μοχλός (joystick), ο οποίος εκτός από την οδήγηση προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου διάφορων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Με το Prophecy η Hyundai έχει δημιουργήσει ένα εσωτερικό, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, κάνοντας χρήση υλικών που επιδεικνύουν το όραμα της εταιρείας για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Εξ’ ου και η ονομασία «Προφητεία» για την Hyundai, η οποία στοχεύει σε ένα λαμπρό μέλλον τόσο για την ίδια την κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και για την ηλεκτροκίνηση στην οποία επενδύει και αναμένεται να προσφέρει καινοτόμες κατασκευές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...