Τελικές δοκιμές για την Lotus Evija

Τα τελευταία πρωτότυπα της Evija πριν την έναρξη της παραγωγής ετοιμάζονται να βγουν από τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Lotus

  • -
  • -

Η Lotus εργάζεται πυρετωδώς με το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar Evija, αφού τα πρώτα μοντέλα αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής το καλοκαίρι. Στις νέες της εγκαταστάσεις στο Norfolk της Μ. Βρετανίας η Lotus θα κατασκευάσει 130 αντίτυπα της Evija, με τα μοντέλα που θα παραχθούν την πρώτη χρονιά να έχουν ήδη πωληθεί σε πελάτες ανά την υφήλιο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας Phil Popham δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής είναι η νεότερη στον κόσμο και το γεγονός ότι σήμερα έχει πάρει σάρκα και οστά είναι κάτι που μας ικανοποιεί βαθύτατα. Είναι απόδειξη της επιθυμίας όλων όσον εμπλεκόμαστε, ενώ παράλληλα αποτελεί το ιδανικό μέρος για την κατασκευή της Evija.»

Ο Popham αποκάλυψε στους περισσότερους από 1.400 εργαζομένους της Lotus πως η εταιρία είναι έτοιμη για την κατασκευή του αμιγώς ηλεκτρικού της hypercar, ενώ είναι σίγουρος πως θα παρουσιαστεί 100% ανταγωνιστική στο άμεσο μέλλον.» Οι εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι, έχοντας δημιουργήσει και διαμορφώσει τους χώρους με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι ιδανικοί για τη κατασκευή ενός hypercar. Σημειώστε, ότι οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αεροδυναμική σήραγγα, αλλά και 30.000 χαμηλής ενέργειας φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Για την Evija μόνο απασχολήθηκαν περισσότερο από 70 εξειδικευμένοι μηχανικοί τους τελευταίους μήνες, έχοντας πλέον περάσει στο τελευταίο στάδιο της εξέλιξης του αυτοκινήτου. Η Evija είναι το πρώτο βρετανικό αμιγώς ηλεκτρικό hypercar, με την ισχύ της να αγγίζει τους 2.000 ίππους. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Lotus χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 100 χλμ. από στάση, αλλά και λιγότερο από εννιά για τα 300 χλμ! Σημειώστε, ότι η αυτονομία της θα αγγίζει τα 400 χιλιόμετρα με τη χρήση της μπαταρίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...