Ηλεκτρικό σούπερμινι ετοιμάζει η Audi

Η Audi σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της, παράγοντας ένα supermini που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group

  • -
  • -

Η Audi θα ακολουθήσει εξαιρετικά επιθετική στρατηγική όσον αφορά τη διεύρυνση της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων της. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ένα από αυτά θα είναι ένα μικρού μεγέθους αυτοκίνητο, πιθανότατα της κατηγορίας supermini, το οποίο και θα βασίζεται στην γνωστή ηλεκτρική πλατφόρμα του VW Group, την ΜΕΒ. Το συγκεκριμένο πάτωμα μπορεί να υποστηρίξει αμαξώματα με μήκος έως 4 μέτρα, περίπου το ίδιο με αυτό ενός Polo ή ενός A1. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως με τη συγκεκριμένο πλατφόρμα μπορεί και διατηρείται αρκετά χαμηλά το κόστος, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να έχει κόστος πώλησης περίπου στα 20.000 ευρώ.

Υπεύθυνη για το εγχείρημα θα είναι η Seat και συγκεκριμένα ο τεχνικός διευθυντής Axel Andorff. Το γεγονός ότι θα πρόκειται για μοντέλα με χαμηλό κόστος αρχικά είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι θα περιλαμβάνονται μοντέλα μόνο των VW, Skoda και Seat. Όμως, όπως παραδέχθηκε ο Fermin Soneira Santos, product manager της Audi, η γερμανική εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ΜΕΒ για να διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Santos ανέφερε ότι η Audi μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι μία από τις εταιρίες με την μεγαλύτερη γκάμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Μάλιστα, για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά δεν είναι απίθανο το ηλεκτρικό supermini της Audi να έχει πολλά κοινά σημεία με τα αντίστοιχα των άλλων εταιρειών του Group. Όπως για παράδειγμα είχε γίνει στο παρελθόν με τα VW up!, Skoda Citigo και Seat Mii. Το μοντέλο της Audi θα διαφοροποιείται στο χώρο του εσωτερικού και από τη χρήση καλύτερων και πιο ποιοτικών υλικών. Το καλοκαίρι η Audi θα παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο στην πλατφόρμα ΜΕΒ, το οποίο θα είναι το Q4 e-tron.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...