Formula 1: Αναβλήθηκε το GP της Κίνας!

Η έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα οδήγησε τη FIA στην απόφαση να αναβάλλει το GP που ήταν προγραμματισμένο για τις 19 Απριλίου.

  • -
  • -

Μετά από διαδοχικές συζητήσεις, η FIA και η Formula 1 αποφάσισαν από κοινού με την εταιρία προώθησης του Grand Prix της Κίνας και την οργανωτική επιτροπή του GP την αναβολή του αγώνα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Η σχετικά ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Ως αποτέλεσμα των έντονων προβλημάτων και της ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί με την έξαρση του κορωνοϊού και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό, η FIA και η Formula 1 αποφάσισαν να λάβουν μέτρα σκεπτόμενοι την υγεία και την ασφάλεια όλων όσων εμπλέκονται σε ένα GP. Η FIA και η Formula 1 θα συνεχίζουν να συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές και όλους τους αρμόδιους φορείς, παρακολουθώντας την εξέλιξη της υπόθεσης.»

Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα μιλάμε για αναβολή του αγώνα και ήδη εξετάζονται εναλλακτικές ημερομηνίας διεξαγωγής του GP. Μία από τις λύσεις που εξετάζονται είναι η μετάθεση του Abu Dhabi μερικές μέρες αργότερα, έτσι ώστε να γίνει χώρος για την Κίνα στα τέλη Νοέμβρη. Η τελευταία φορά που αναβλήθηκε Grand Prix της Formula 1 ήταν το 2011, όταν δεν πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του Μπαχρέιν λόγω εσωτερικών αναταραχών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...