Νέο Seat Leon: Τα 5 ατού στο μανίκι του

Ο νέος «παίκτης» στα compact οικογενειακά διεκδικεί θέση στην κορυφή της κατηγορίας

  • -
  • -

Λίγες εβδομάδες πριν, το Leon 4ης γενιάς αποκαλύφθηκε στην έδρα της Seat, το Martorell. Έκτοτε έχει δημιουργήσει προσμονή σχετικά με το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά, όχι μόνο χάρη στην εμφάνιση αλλά και στην τεχνολογική του… ωριμότητα.

Ας δούμε 5 στοιχεία του νέου Leon που το καθιστούν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της κατηγορίας του.

Σχεδίαση

«Το νέο Leon αποπνέει αυτοπεποίθηση, κομψότητα και σπορ εικόνα», σύμφωνα με τον διευθυντή σχεδίασης στη Seat, Alejandro Mesonero-Romanos. Οι αναλογίες του αυτοκινήτου προσδίδουν στο Leon μία πιο δυναμική στάση στο δρόμο, ενώ το εμπρός μέρος τονίζει τον σπορ του χαρακτήρα.

Τεχνολογία φώτων

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα τα φώτα LED δεν συμβάλλουν μόνο στην ασφάλεια τόσο την ημέρα όσο και κατά τη νυχτερινή οδήγηση, καθορίζουν την… οπτική ταυτότητα του οχήματος. Το νέο Leon διαθέτει προβολείς Full LED, με άνω των 900 lumen να κάνουν τη νύχτα μέρα. Για πρώτη φορά, στο πίσω μέρος του Leon τα φώτα LED καλύπτουν όλο το πλάτος του αμαξώματος. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στην καμπίνα των επιβατών και οι προβολείς που καλωσορίζουν οδηγό και επιβάτες με το μήνυμα «Hola» στο έδαφος, είναι δύο ακόμη ιδιαίτερα στοιχεία του νέου Leon.

Κινητήρες

Για πρώτη φορά υπάρχουν τόσες επιλογές κινητήρων στο Leon: βενζίνης TSI, πετρελαίου TDI, φυσικού αερίου TGI, mild hybrid eTSI και plug-in υβριδική eHybrid. Έτσι ο πελάτης της Seat μπορεί να επιλέξει την έκδοση που ταιριάζει στις ανάγκες του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ SEAT LEON

Συνδεσιμότητα

Η νέα γενιά Leon είναι το πρώτο μοντέλο της Seat με τεχνολογία που του επιτρέπει να είναι πλήρως συνδεδεμένο κάθε στιγμή. Τόσο με συσκευές εντός του αυτοκινήτου (Full Link - Android Auto και ασύρματη πρόσβαση στο Apple CarPlay) όσο και με το περιβάλλον. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η προαιρετική οθόνη αφής των 10 ιντσών (στάνταρ 8’’) για το σύστημα πολυμέσων, το οποίο υποστηρίζει και αναγνώριση νευμάτων. Ψηφιακός είναι ο πίνακας οργάνων, διαγωνίου 10,25 ιντσών.

Ασφάλεια

Στο βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό του Leon περιλαμβάνεται μία μακρά λίστα με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Το πλήρως ρυθμιζόμενο cruise control, το Emergency Assist 3.0, το Travel Assist, το Side και Exit assist, χαρίζουν στο Leon συμπεριφορά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Το compact μοντέλο της Seat διατηρείται μόνο του στο κέντρο της λωρίδας και ακολουθεί την κίνηση, σε ταχύτητες έως 210 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...