Το Άγιο δισκοπότηρο των Ford Sierra RS500

Ένα από τα τέσσερα πρωτότυπα του Ford Sierra RS500 δημοπρατείται στη Μ. Βρετανία!

  • -
  • -

To Sierra RS500 Cosworth είναι ένα από τα μοντέλα που βοήθησαν να χτιστεί μέρος του μύθου της Ford. Πριν την παραγωγή του είχαν κατασκευαστεί τέσσερα πρωτότυπα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Κανονικά, το Sierra RS500 με σειριακό αριθμό #003 δεν θα έπρεπε να μπει στην παραγωγή, αλλά με κάποιο τρόπο και τα τέσσερα πουλήθηκαν. Όλα βάφτηκαν λευκά και είχαν συνεχόμενο αριθμό παραγωγής από το 1 έως το 4. Το συγκεκριμένο RS500 που δημοπρατείται από τον οίκο Silverstone Actions, χρησιμοποιήθηκε από τη Ford για να ομολογκαριστούν το τούρμπο, το ιντερκούλερ και μέρη του κινητήρα, τα οποία και ήταν αναβαθμισμένα σε σχέση με το απλό RS Cosworth. Μάλιστα, μαζί με το αυτοκίνητο παρέχονται και τα απαραίτητα ντοκουμέντα της εποχής από τη FIA.

Συνολικά η Ford παρήγαγε 5.545 Sierra RS Cosworth, εκ των οποίων μόλις τα 500 ήταν RS500. Η βρετανική εταιρία παρήγαγε τη συγκεκριμένη εκρηκτική έκδοση, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να άρει δελτίο αναγνώρισης για την κατηγορία Α και να συμμετάσχει στα Πρωταθλήματα Τουρισμού. Το RS500 ήταν εξέλιξη του Cosworth με τον δίλιτρο κινητήρα να αποδίδει 224 ίππους, να διαθέτει μεγαλύτερα φρένα και διαφοροποιημένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο RS500 δεν διαθέτει τον αυθεντικό κινητήρα, αλλά έναν βελτιωμένο από τον οίκο Eggenberger που εφοδίαζε την καρότσα με το Νο10.

Για τους φίλους της αυτοκίνησης το RS500 είναι ένα σκληροπυρηνικό μοντέλο, ενώ για αυτούς της Ford το… «Άγιο Δισκοπότηρο» της βρετανικής φίρμας. Η τιμή πώλησης του αναμένεται να κυμανθεί από τα 71.000 έως τα 83.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...