Υβριδικό το νέο Toyota Aygo;

Η Toyota δεν θα εγκαταλείψει το Αygo και για αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο υβριδικής έκδοσης

  • -
  • -

Οι περισσότεροι Κατασκευαστές μπορεί να αποχωρούν από το Segment A, το οποίο περιλαμβάνει τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, αλλά η Toyota δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει το ίδιο με το Aygo. Η απόφαση να λανσαριστεί και η τρίτη γενιά του μοντέλου, έγκειται στο γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρία δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να διατηρήσει χαμηλά το μέσο όρο εκπομπής ρύπων της γκάμας της, λόγω των πολλών υβριδικών εκδόσεων που διαθέτει. Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison, επιβεβαίωσε ότι η 3η γενιά του Aygo θα σχεδιαστεί και θα κατασκευάζεται στις Βρυξέλες στο Βέλγιο, ενώ θα παράγεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στην Τσεχία.

Η Toyota αναμένεται να αποκτήσει την πλήρη κυριότητα των εγκαταστάσεων στο Kolin της Τσεχίας μέχρι το 2021, αγοράζοντας το μερίδιο της PSA. Θυμίζουμε, ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα Aygo, Citroen C1 και Peugeot 108 που χρησιμοποιούν κοινή πλατφόρμα. Σε αντίθεση με την Toyota, η PSA δεν σκοπεύει να ανανεώσει ή να αντικαταστήσει τα μοντέλα της στην κατηγορία. Στην ιαπωνική εταιρία δεν κρύβουν ότι το Aygo εξακολουθεί και φέρνει κέρδη, με τις πωλήσεις του να αγγίζουν τις 100.000 ετησίως. Στην Toyota αυτό το βλέπουν ως ένα τρόπο να κάνουν ένα ακόμα βήμα μπροστά με το μικρό αυτοκίνητο πόλης. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποκτήσει μία ήπια υβριδική έκδοση, αφού στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι λίγο δύσκολο σήμερα να προκύψει αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Σύμφωνα με τον Harrison αυτό είναι πιθανό να συμβεί στο μέλλον. Παρόλα αυτά, η βασική έκδοση του Aygo θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, στοχεύοντας στη χαμηλή τιμή. «Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει να κάνει με το κόστος κτήσης» είπε ο Harrison και συνέχισε: «Δεν θεωρούμε ότι είναι ιδανική κατηγορία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό. Όταν παρατηρήσουμε τις τιμές ηλεκτρικών μοντέλων θα διαπιστώσουμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν οι πελάτες μας.»

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το νέο Toyota Aygo να υιοθετήσει και μία έκδοση με στυλ-crossover, ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς. Κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και αντίστοιχα διακοσμητικά στοιχεία. Η νέα γενιά του Aygo αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021 ή το 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...