H VW σχεδιάζει ταχύτερη έκδοση του ID.R!

Η Volkswagen ετοιμάζει μία έκδοση «evo» για το ηλεκτρικό ID.R, η οποία αναμένεται να είναι ισχυρότερη και ταχύτερη από την υπάρχουσα

  • -
  • -

Το VW ID.R έχει σπάσει μία σειρά από ρεκόρ σε πίστες, και όχι μόνο, όντας το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έχει κατασκευαστεί. Όμως, το τμήμα motorsport της γερμανικής εταιρίας ετοιμάζει μία ακόμα ταχύτερη έκδοση, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει στις σχεδιαστικές και τεχνικές προδιαγραφές. Μάλιστα, στο μυαλό των ανθρώπων της VW σκέφτονται να επιστρέψουν στην πίστα του Nurbrguring με το ID.R evo, στοχεύοντας να βελτιώσουν το ρεκόρ για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που έχουν ήδη στην κατοχή τους. Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η τελική ταχύτητα του υπάρχοντος μοντέλου είναι περιορισμένη για λόγους αυτονομίας της μπαταρίας. Βλέπετε, σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν δύσκολο να καλύψει τον γύρο των περίπου 22 χλμ. του Nurburgring.

Ο επικεφαλής της VW Motorsport, Sven Smeets δήλωσε ότι με την έκδοση evo θα αποκαλυφθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων του ID.R: «Τους τελευταίους οκτώ μήνες η ηλεκτροκίνηση έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο.» Οι προδιαγραφές δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά αναμένεται να έχει νέα σχεδίαση με στόχο την παραγωγή περισσότερης κάθετη δύναμης, μεγαλύτερη ισχύ, αλλά και μπαταρία που θα προσφέρει σημαντικά αυξημένη αυτονομία. Αυτό που αποτελεί ερώτημα, για το οποίο ακόμα δεν έχουν απάντηση στο τμήμα motorsport της VW, είναι αν θα το σχεδιάσουν από λευκό χαρτί ή αν θα βασιστούν στο υπάρχον μοντέλο.

Το ID.R έχει στην κατοχή του μία σειρά από εντυπωσιακά και σημαντικά ρεκόρ, όπως αυτό στο Pikes Peak, του ταχύτερου ηλεκτρικού στο Nurburgring, το ρεκόρ στο Goodwood, αλλά και στη διαδρομή Tianmen στην Κίνα. Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του ID.R είναι προγραμματισμένη στην Καλιφόρνια στην πίστα Sonoma Raceway.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...