O κορωνοϊός επηρεάζει και την αυτοκινητοβιομηχανία

Η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα έχει σαν αποτέλεσμα προμηθευτές να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση των αυτοκινητοβιομηχανιών

  • -
  • -

Η Hyundai είναι μία από τις εταιρίες που επηρεάζονται από την έξαρση του κορωνοϊού στην Κίνα. Η κορεάτικη εταιρία σχεδιάζει ή έχει ήδη παρουσιάσει μία σειρά από νέα μοντέλα, όπως το νέο i20, το Elantra του 2021 αλλά και το ανανεωμένο Santa Fe. Όμως, είναι πολύ πιθανό κάποια από τα παραπάνω μοντέλα να καθυστερήσουν να βγουν από τη γραμμή παραγωγής! Συγκεκριμένα, η Hyundai γνωστοποίησε ότι η παραγωγή έχει σταματήσει προσωρινά στο Νότιο Κορέα, λόγω έλλειψης καλωδιώσεων!

Όπως αποκάλυψε το Automotive News, οι προμηθευτές Kyungshin και Yura Corp. από την Κίνα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Ως μέτρο αντίδρασης, οι δύο συγκεκριμένες εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν το ρυθμό παραγωγής στις εγκαταστάσεις τους σε Νότιο Κορέα και νοτιοανατολική Ασία. Μάλιστα, αμφότερες αναμένεται να επανεκκίνησουν τις εργασίες τους στην Κίνα μετά τις 9 Φεβρουαρίου. Η Hyundai έχει επτά εργοστάσια στη Νότιο Κορέα, από τα προέρχεται το 40% της παγκόσμιας παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα περισσότερα από αυτά θα μείνουν αδρανή από τις 7/2, με κάποιες γραμμές παραγωγής να αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά στις 11 ή 12 Φεβρουαρίου. Η Hyundai σχολίασε σχετικά: «Η εταιρία εξετάζει διάφορους τρόπους αντιμετώπισης για να μειωθούν τα προβλήματα στην παραγωγή. Ένας από αυτούς είναι η συνεργασία μας με νέους προμηθευτές. Η Hyundai παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Κίνα και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.» Η αλήθεια είναι ότι εκατοντάδες εταιρίες στην Κίνα έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους ή υπολειτουργούν, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...