Μία συλλογή με Lancia αξίας 7,2 εκ. ευρώ!

Έξι μοναδικά μοντέλα της Lancia στα χρώματα της Martini συνολικής αξίας 6 εκ. λιρών θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Girardo.

  • -
  • -

Οι οίκος Girardo & Co. θα προσφέρει σε δημοπρασία μία από τις κορυφαίες συλλογές με αγωνιστικά μοντέλα της Lancia. Ο ιδρυτής του οίκου και μέχρι πρότινος υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές δημοπρασίες του RM Sotheby’s, Max Girado, είναι αυτός που κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι θα βγουν στο σφυρί αυτές οι σπάνιες αγωνιστικές Lancia στα χρώματα της Martini. Η «συλλογή του Campion», όπως την αποκαλούν, έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο Palm Beach της Φλόριντα συγκεντρώνοντας τα βλέμματα θαυμασμού των παρευρισκόμενων.

Αυτός που κατάφερε να συγκεντρώσει τα έξι μοναδικά κομμάτια στην κατοχή του είναι ο λάτρης της αυτοκίνησης και οδηγός αγώνων John Campion. Το κόστος και των έξι αυτοκινήτων είναι αστρονομικό, αφού αγγίζει τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα τους είναι μία οκταβάλβιδη Lancia Delta Integrale του Group A, με την οποία το ιταλικό εργοστάσιο κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το ’88. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μετράει 36 ταχύτερους χρόνους σε ε.δ. με την εργοστασιακή ομάδα. Μάλιστα, είναι πλήρως ανακατασκευασμένη και σε ίδιες προδιαγραφές με την έκδοση που κέρδισε το Ράλλυ Πορτογαλίας την ίδια χρονιά.

Φυσικά, μία συλλογή από Lancia δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει μία 037. Αυτή που προσφέρει ο οίκος Girardo είναι EVO 2 του 1984, όντας μία από τις 20 συνολικά που παρήχθησαν. Σπάνια είναι και η Lancia LC1 του Gr.IV, η οποία και αποτέλεσε επίσημη συμμετοχή της Lancia Martini στις 24 Ώρες του Λε Μαν το 1982. Μόλις τέσσερα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν και το συγκεκριμένο μετράει μία νίκη στα 1.000 χλμ. του Νίρμπουργκρινγκ. Ιδιαίτερη είναι και η Lancia Delta S4 του 1986. Tο συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε το αυτοκίνητο δοκιμών της ομάδας για τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο και Σουηδίας, ενώ μετράει και μία νίκη στα χέρια του Dario Cerrato στο Ράλλυ 1000 Miglia της ίδια χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...