Η Audi στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός

Με το θέμα της κλιματικής αλλαγής στο επίκεντρο, η Audi αποτέλεσε για 33η φορά αποκλειστικό συνεργάτη του φόρουμ

  • -
  • -

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το οποίο και πραγματοποιείται παρουσία πολιτικών ηγετών, αλλά και επιχειρηματιών, έχει φέτος θέμα την κλιματική αλλαγή. Η Audi, η οποία και είναι αποκλειστικός συνεργάτης του φόρουμ για 33η φορά, προσέφερε έναν στόλο αυτοκινήτων, εκ των οποίων το 90% είχε ηλεκτροκινητήρα. Τα μοντέλα της εταιρίας μπορούν και φορτίζονται από ειδικά κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε μπαταρίες και έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλώσιμα υλικά για αυτόν ακριβώς το λόγο. Περίπου 100 αυτοκίνητα έχει διαθέσει η Audi για τις ανάγκες του φόρουμ με την πλειονότητα αυτών να είναι e-tron, ενώ παρείχε και A8 τεχνολογίας plug-in. Kάθε κοντέινερ φόρτισης είναι εφοδιασμένο με τέσσερις μεταχειρισμένες μπαταρίες από Audi e-tron. Διαθέτουν τρεις υποδοχές φόρτισης, ενώ η χωρητικότητα τους είναι περίπου 1.0 ΜWh. Μάλιστα, τα τρία κοντέινερ μπορούν και λειτουργούν με υδροηλεκτρική ενέργεια.

Το οικονομικό φόρουμ του Νταβός είναι μία από τις πολλές εκδηλώσεις στις οποίες η Audi προσφέρει σημαντικές λύσεις σε επίπεδο φόρτισης. Για παράδειγμα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι στην Αυστρία η γερμανική εταιρία διαθέτει ένα κοντέινερ φόρτισης, με το καθένα να περιλαμβάνει 400 μεταχειρισμένες μονάδες μπαταριών. Αριθμός που μεταφράζεται σε έντεκα μπαταρίες από e-tron και χωρητικότητα 1.0 MWh, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να φορτιστούν μέχρι και οκτώ e-tron συγχρόνως.

Μέσα στο 2020 τα συγκεκριμένα κοντέινερ φόρτισης θα χρησιμοποιηθούν σε περισσότερες από 20 εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στον αγώνα της Formula E στη Ρώμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...