Ντεμπούτο για το νέο Nissan Leaf Nismo RC

  • -
  • -

Στην Nissan πιστεύουν ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να έχει εκρηκτικές επιδόσεις και να μην στερείτε οδηγικής απόλαυσης. Δεν είναι πολύ μακριά το 2011, χρονιά που η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε το πρωτότυπο Leaf Nismo RC. Με ισχύ 109 ίππων, αλλά και βάρος 900 κιλών το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πρόσφερε εντυπωσιακές για την εποχή επιδόσεις. Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα η Nissan παρουσίασε τη νεότερη εκδοχή του Leaf Nismo RC πραγματοποιώντας επίδειξη τεχνογνωσίας. Φυσικά, πρόκειται για μία αγωνιστική πρωτότυπη εκδοχή, αφού είναι γνωστό ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί το ιδανικό πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες. Και το γεγονός ότι η Nismo ήταν αυτή που ανέλαβε τη μεταμόρφωση του Leaf είναι απολύτως φυσιολογικό.

Μετά το πέρας των εργασιών του αγωνιστικού τμήματος, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan απέκτησε έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα και τελείως διαφοροποιημένο αμάξωμα ακολουθώντας τα πρότυπα των αυτοκινήτων του Πρωταθλήματος Τουρισμού. Το μοναδικό στοιχείο που παραπέμπει στο Leaf είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Βέβαια, ακόμα πιο σημαντικές είναι οι αλλαγές που κρύβονται κάτω από αμάξωμα, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν συνδυαστικά 322 ίππους και 640 Nm ροπής, την ώρα που η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς! Είναι χαρακτηριστικό ότι το Leaf Nismo για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Nissan, το εκρηκτικό ηλεκτρικό μοντέλο δεν αποτελεί απλά ένα πρωτότυπο. Ουσιαστικά στην πλατφόρμα του δοκιμάζονται τεχνολογίες που είναι πολύ πιθανό να δούμε σε μοντέλα παραγωγής στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, για την Nissan αποτελεί έναν τρόπο επίδειξης τεχνογνωσίας στα ηλεκτρικά μοντέλα, πιστεύοντας στις απεριόριστες δυνατότητες αυτών των αυτοκινήτων.

«Το Nissan Leaf Nismo RC μοιράζεται σημαντικό μέρος της τεχνολογίας του με το μοντέλο παραγωγής», είπε ο επικεφαλής του τμήματος Motorsport Michael Carcamo και συνέχισε: «Η Nissan είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά μοντέλα και διαθέτει τεράστια εμπειρία. Από τη στιγμή που συνδυάστηκε με την τεχνογνωσία της Nismo το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο. Και με το Leaf Nismo RC αποδεικνύουμε ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να προσφέρει οδηγοκεντρικές κατασκευές.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...