Kia: 11 ηλεκτρικά μέχρι το 2025

Το στρατηγικό "πλάνο S" προβλέπει επενδύσεις 22,5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια

  • -
  • -

Τις λεπτομέρειες του «Plan S», της μεσο-μακροπρόθεσμης στρατηγικής της, ανακοίνωσε η Kia Motors. Κύριος στόχος της κορεάτικης μάρκας είναι η εδραίωση στην ηλεκτροκίνηση, μέσω του λανσαρίσματος 11 EV (αμιγώς ηλεκτρικών) έως το 2025. Η Kia θέλει το 25% των πωλήσεων της εκείνο το έτος να αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα επενδύσει 22,5 δισ. ευρώ!

Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ως ηλεκτρικό θα λανσαριστεί το 2021. Με αυτά τα 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Kia ευελπιστεί ότι θα έχει μερίδιο 6,6% στην παγκόσμια αγορά EV (εξαιρουμένης της Κίνας, όπου παράγονται πάρα πολλά ηλεκτρικά οχήματα).

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ KIA E-SOUL

Η Kia δεν θα περιοριστεί στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά θα παρέχει ολοκληρωμένος υπηρεσίες μετακίνησης, κυρίως εντός των πόλεων. «Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε φάση μεγάλων αλλαγών, παρουσιάζεται η ευκαιρία στην Kia Motors να μεταμορφωθεί σε μία παγκόσμια επιχείρηση, αφοσιωμένη στις καινοτομίες», δήλωσε κατά την παρουσίαση του «Plan S», o Πρόεδρος και CEO της Kia Motors, Han-woo Park.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...