Τέσσερις υποψηφιότητες Όσκαρ για το Ford V Ferrari!

Η ταινία που ξετυλίγει την ιστορία της κόντρας ανάμεσα σε Ford και Ferrari τη δεκαετία του ’60 είναι υποψήφια για τέσσερα βραβεία Όσκαρ

  • -
  • -

Ο κινηματογραφικός κόσμος έχει ξεκινήσει να ζει στο ρυθμό των φετινών Βραβείων Όσκαρ. Με εξαιρετικές ερμηνείες και αντίστοιχης ποιότητας ταινίες να περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα, ο ανταγωνισμός για το πολυπόθητο αγαλματίδιο είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών. Ανάμεσα σε αυτές συναντάμε και την ταινία του James Mangold, «Ford V Ferrari» με πρωταγωνιστές του Matt Damon και Christian Bale. Η συγκεκριμένη παραγωγή μας μεταφέρει πίσω στο μακρινό 1966 την περίοδο της μεγάλης κόντρας ανάμεσα στους δύο Κατασκευαστές, με φόντο τη νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Οι κριτικές που απέσπασε είναι εξαιρετικές και όπως έγινε γνωστό το «Ford V Ferrari» είναι υποψήφιο για τέσσερα βραβεία Όσκαρ. Και μάλιστα, μία από τις κατηγορίες για την οποία προτάθηκε είναι αυτή της καλύτερης ταινίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ TRAILER

Βέβαια, στην ίδια λίστα συναντάμε εξαιρετικές παραγωγές και… μεγάλα φαβορί όπως το Joker, ο Ιρλανδός, το «1917», αλλά και το Once Upon a Time in Hollywood του Quentin Tarantino. Οι τρεις ακόμα κατηγορίες στις οποίες το «Ford V Ferrari» έχει προταθεί για Όσκαρ, είναι αυτές της καλύτερης μίξης ήχου, επεξεργασίας ήχου και μοντάζ. Σίγουρα, όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία στον κινηματογράφο εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη «χορωδία» των κινητήρων της GT-40 αλλά και των V12 της Ferrari, όπως και τις έντονες μάχες στην πίστα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων πραγματικά αυτοκίνητα, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών να είναι περιορισμένη. Σημειώστε, ότι η 92η βράβευση της ακαδημίας είναι προγραμματισμένη για τις 9 Φεβρουαρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...