Δύο «πράσινα» Volkswagen στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων

Η Kosmocar παραχώρησε ένα ηλεκτρικό e-up! και ένα Caddy Kombi φυσικού αερίου

  • -
  • -

Με δύο οχήματα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον ενισχύεται το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Στηρίζοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, η Kosmocar-Volkswagen παραχώρησε ένα ηλεκτρικό e-up! και ένα Caddy Kombi TGI, που λειτουργεί με φυσικό αέριο. 

Το ΚΥΑΔΑ φροντίζει σε καθημερινή βάση ένα σημαντικό αριθμό πολιτών σε θέματα σίτισης, στέγασης, προληπτικής ιατρικής και περίθαλψης. Η εκδήλωση παραχώρησης των δύο αυτοκινήτων έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις του ΚΥΑΔΑ, επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας. 

Η Kosmocar-Volkswagen εκπροσωπήθηκε από τον Θανάση Κονιστή, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας. Ο κ. Κονιστής παρέδωσε τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων στον κ. Γρηγόρη Λέοντα, Πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία «της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία εκτός του ότι συνδράμει σημαντικά στο σπουδαίο κοινωφελή σκοπό που υπηρετεί το εν λόγω κέντρο, συνεισφέρει στο να έρθει ο δήμος ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος για ριζική αλλαγή και μετατροπή της Αθήνας σε μία πράσινη και βιώσιμη πόλη». 

Το νέο e-up! είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων-λιθίου 32,3 kWh, που του προσδίδει σχεδόν τη διπλάσια αυτονομία, έως 260 χλμ., σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC (40kW), το νέο e-up! φορτίζει τη μπαταρία του κατά 80% σε μόλις 60΄ της ώρας, αποκτώντας ενεργειακό φορτίο που του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 200 χλμ.. H μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων ενώ είναι εξοπλισμένο με πολλά από τα συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen. 

Το πενταθέσιο Caddy  Kombi 1.4 TGI BlueMotion με απόδοση 110 PS συνδυάζει ιδιαίτερα αποδοτικά τη χρήση φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης ενώ προσφέρει μεγάλο όγκο φόρτωσης, 918 λίτρων. Κατά  την εκκίνηση είναι ρυθμισμένο να ξεκινά με το φυσικό αέριο, όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ,  καθώς αυτό προσφέρει σημαντική οικονομία. Το φυσικό αέριο (CNG) είναι κατά μέσο όρο 30% πιο φθηνό σε σχέση με τη βενζίνη ή το πετρέλαιο, ενώ είναι πολύ πιο αποδοτικό ενεργειακά κατά την καύση, σε σχέση με άλλα καύσιμα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μικρότερο κόστος κίνησης. Με ενδεικτική  λιανική τιμή 25.400 €, μέση κατανάλωση φυσικού αερίου 4,3 kg/100 km και εκπομπές ρύπων CO2 126 g/km, το  Caddy  Kombi TGI BlueMotion δεν είναι μόνο ένα από τα πιο οικονομικά   αυτοκίνητα στην κατηγορία του αλλά και ιδιαίτερα φιλικό για το περιβάλλον. 

Τα δύο αυτοκίνητα παραχωρήθηκαν στο Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της χορηγίας της Kosmocar στο Eco-Fest 2020, που διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Η Kosmocar είναι Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...