Ποσό ρεκόρ για την Mustang "Bullitt"!

Η αυθεντική Mustang της ταινίας πωλήθηκε σε δημοπρασία στην τιμή ρεκόρ των 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων!

  • -
  • -

Όταν το 2018 η Mustang είχε παρουσιάσει τη νεότερη εκδοχή της έκδοσης «Bullitt», στο ίδιο περίπτερο είχε και δύο αυθεντικές «Bullitt» του 1968. Το ένα από τα δύο συγκεκριμένα αυτοκίνητα, το οποίο είχε παραμείνει στα χέρια του ίδιου κατόχου για 46 χρόνια, πωλήθηκε στο ποσό ρεκόρ των 3,4 εκ. δολαρίων, γεγονός που την καθιστά ως την πιο ακριβή Mustang παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη «Bullitt» είναι μοντέλο του 1968 και έχει δεχθεί μία σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις για τις ανάγκες της γνωστής ταινίας με τον Steve McQueen. Όπως για παράδειγμα στον τομέα της ανάρτησης, έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στα γυρίσματα, αλλά και στον κινητήρα, με την ισχύ του να είναι σημαντικά αυξημένη. Αρχικά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητα αγόρασε ένας ιδιωτικός ντεντέκτιβ στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Εν συνεχεία κατέληξε στα χέρια του Roberth Kierman, ο οποίος και το χρησιμοποιούσε για τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Ο Steve McQueen προσπάθησε να την αγοράσει το 1977, αλλά ο Kierman αποφάσισε να κρατήσει το αυτοκίνητο στην κατοχή του, μέχρι το θάνατο του 2014. Σε εκείνο το σημείο κατέληξε στα χέρια του αρχικού αγοραστή και ουσιαστικά χάθηκαν τα ίχνη της. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν ο οίκος δημοπρασιών Mecum γνωστοποίησε ότι θα δημοπρατηθεί στο event στο Kissimmee της Φλόριντα. Και εκεί πωλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 3,4 εκ. δολαρίων, ξεπερνώντας κατά πολύ την Shelby GT500 Super Snake που μέχρι πρότινος ήταν η ακριβότερη Mustang με τιμή πώλησης τα 2,2 εκ. δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...