Φρεσκάρισμα για το Opel Insignia

Στο σαλόνι των Βρυξελλών η Opel παρουσίασε τα ανανεωμένα Insignia Grand Sport και Sports Tourer, αλλά παράλληλα και την σπορ έκδοση GSi

  • -
  • -

Tο σαλόνι των Βρυξελλών επέλεξε η Opel για την παγκόσμια πρεμιέρα του ανανεωμένου Insignia. Το γερμανικό πολυτελές μοντέλο παρουσιάστηκε στις γνωστές εκδόσεις Grand Sport και Sports Tourer, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η έκδοση GSi. Η ναυαρχίδα της Opel, εκτός από ένα μικρό αισθητικό φρεσκάρισμα θα διατίθεται με νέους και πιο αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Παράλληλα, θα προσφέρεται με νέα κιβώτια ταχυτήτων χαμηλών τριβών, τα οποία μειώνουν την κατανάλωση, αλλά και αυξάνουν παράλληλα την άνεση. Συγκεκριμένα, το Insignia θα είναι διαθέσιμο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά και ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ή εννέα σχέσεων.

Αισθητικά, οι αλλαγές μπορεί να μοιάζουν αρκετά διακριτικές, αλλά με τη χρήση ενός ενεργού κλείστρου στο εμπρός μέρος έχει βελτιωθεί σημαντικά η αεροδυναμική του αμαξώματος. Στοιχείο που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Opel συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης κατά 18%, την ώρα που οι εκπομπές ρύπων εχουνμειωθεί κατά 100g/km.

Αντίστοιχα διακριτικές είναι και οι αλλαγές στο εσωτερικό, με νέα καθίσματα υψηλής ποιότητας, τα οποία και έχουν πιστοποίηση εργονομίας. Νέα είναι τα φωτιστικά σώματα μπροστά, διαθέτοντας το νέο σύστημα adaptive IntelliLux LED Pixel Light, το οποίο διαθέτει 84 στοιχεία LED ανά προβολέα και 168 συνολικά.

Η έκδοση GSi παραδοσιακά απευθύνεται στους φίλους της σπορ οδήγησης και το νέο Insignia διαθέτει μία σειρά από άκρως ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Ο κινητήρας βενζίνης είναι υπερτροφοδοτούμενος και έχει χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. και απόδοση 230 ίππων. Συνδυάζεται την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση FlexRide και το σύστημα τετρακίνησης Twinster με κατανομή ροπής.

Το κιβώτιο είναι αυτόματο εννέα σχέσεων, διαθέτοντας παράλληλα paddles πίσω από το τιμόνι. Τα φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες, ενώ νέο είναι το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησης. Όπως οι περισσότερες σημερινές κατασκευές με σπορτίφ χαρακτηριστικά, διαθέτει διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Standard, Tour, Sport και GSi-Competition) μέσω των οποίων διαφοροποιείται η απόκριση στο γκάζι, η λειτουργία της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης.

Όσον αφορά τη νέα γκάμα κινητήρων του Insignia, στις βασικές εκδόσεις συναντάμε των βενζινοκινητήρα των 1.400 κ.εκ. απόδοσης 145 ίππων και τον 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα των 122 ίππων. Επίσης, εκτός από τον δίλιτρο της έκδοσης GSi θα προσφέρεται και ένας πετρελαιοκινητήρας αντίστοιχου κυβισμού με απόδοση 200 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...