H ηλεκτρική Porsche 935 των 636 ίππων!

Η εταιρία βελτιώσεων Bisimoto αποκάλυψε μία ηλεκτρική έκδοση του θρυλικού Moby Dick

  • -
  • -

Η Porsche 935 αποτελεί έναν θρύλο των αγώνων πίστας και του Le Mans. Αποτελώντας εξέλιξη της Carrera RSR 2.1 σχεδιάστηκε από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να διαλύσει το συναγωνισμό στους αγώνες Ταχύτητας και φυσικά στον 24ώρο θρυλικό αγώνα του Le Mans. Η πιο γνωστή και διάσημη εκδοχή της ήταν η 3η εξέλιξη που παρουσιάστηκε το 1978 και απέκτησε το ψευδώνυμο «Moby Dick» λόγω των εντυπωσιακών αεροδυναμικών βοηθημάτων, που παρέπεμπαν στη διάσημη φάλαινα…

Σήμερα, η Bisimoto ανέλαβε και μεταμόρφωσε τη θρυλική 935 αλλάζοντας τον πανίσχυρο κινητήρα των 3.2 λίτρων και των περίπου 820 ίππων, με ηλεκτροκινητήρα! Σε κάποιους κάτι τέτοιο ακούγεται με ιεροσυλία, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Bisimoto φημίζεται για τα αντισυμβατικά εγχειρήματα που αναλαμβάνει. Ο επικεφαλής της εταιρίας, Bisi Ezerioha, πήρε μία απλή 911 και τοποθέτησε το αεροδυναμικό πακέτο του «Moby Dick». Μπορεί να μην πρόκειται για μία γνήσια 935, αλλά με το μάτι είναι αδύνατο να καταλάβεις τη διαφορά.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 636 ίππων, κάτι που σημαίνει ότι το θρυλικό γερμανικό μοντέλο απέκτησε δελτίο αναγνώρισης για να κυκλοφορεί στο δρόμο. Και ουσιαστικά με έναν ακραίο τρόπο, η Bisimoto «πάντρεψε» το παρελθόν με το μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...