Νέος Πρόεδρος στην Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών

Στη θέση εξελέγη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles

  • -
  • -

Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), καθώς το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε ως νέο Πρόεδρο τον Michael Manley. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA θα διαδεχθεί τον Ιανουάριο τον Carlos Tavares, επικεφαλής του Ομίλου PSA, ο οποίος χρημάτισε Πρόεδρος του ACEA τη διετία 2018-2019.

Η θητεία είναι μονοετής, όμως μπορεί να ανανεωθεί για έναν ακόμη χρόνο. Προτεραιότητα του ACEA για το 2020 είναι να συνεχιστεί ο περιορισμός των εκπομπών ρύπων από τον κλάδο των οδικών μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κλάδου.

Ο Manley τοποθετήθηκε στη θέση του CEO της Fiat Chrysler Automobiles τον Ιούλιου του 2018, μετά το θάνατο του Sergio Marchionne.

Μέλη του ACEA είναι οι 15 μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, βαν, φορτηγών και λεωφορείων με έδρα την Ευρώπη: BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, Volvo Group.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...