Μία αγωνιστική McLaren για το δρόμο

Η 620R είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία έκδοση που έχει δανειστεί στοιχεία από την αγωνιστική McLaren κατηγορίας GT4

  • -
  • -

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι απλά ένα μέσο προβολής για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μέσα από τους αγώνες οι εταιρίες αυτοκινήτου έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τεχνολογίες και μηχανικά μέρη που στις περισσότερες των περιπτώσεων μεταφέρονται στα μοντέλα παραγωγής. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο «ειδικές» περιπτώσεις, όπως αυτή της McLaren 620R. Της πολιτικής εκδοχής της αγωνιστικής 570S GT4, η οποία έχει δελτίο αναγνώρισης για να κυκλοφορεί και στο δρόμο. Ουσιαστικά πρόκειται για μία περιορισμένη έκδοση που θα παραχθεί σε μόλις 350 αντίτυπα και θα προσφέρει τη δυνατότητα στους τυχερούς ιδιοκτήτες της να βιώσουν την αίσθηση μίας αγωνιστικής κατασκευής στο δρόμο, και φυσικά στην πίστα.

Το αμάξωμα ανάμεσα στην πολιτική και την αγωνιστική έκδοση είναι ίδιο, με αποτέλεσμα το βάρος της να αγγίζει μόλις τα 1.282 κιλά. Την ίδια ώρα, μοιράζονται τα ρυθμιζόμενα αεροδυναμικά βοηθήματα, την αγωνιστική ανάρτηση, όπως φυσικά και την ίδια κινητήρια μονάδα. Συγκεκριμένα, ο 8κύλινδρος κινητήρας έχει χωρητικότητα 3.800 κ.εκ. και αποδίδει 620 ίππους και 620 Nm ροπής. Για τους λάτρεις των αριθμών, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα, ενώ οι επιταχύνσεις από στάση είναι καταιγιστικές, αφού για τα πρώτα 100 χλμ. χρειάζονται μόλις 2,9 δλ., ενώ σε μόλις 8,1 δλ. μπορεί να φτάσει τα 200 χλμ./ώρα! Το κιβώτιο επτά σχέσεων (SSG) της McLaren έχει επίσης αντίστοιχη ρύθμιση με αυτή της αγωνιστικής εκδοχής, με τον μεταλλικό ήχο που συνοδεύει την κάθε αλλαγή να εντοπίζεται και στην 620R. Στο ίδιο πνεύμα, οι αναρτήσεις προσφέρουν τη δυνατότητα 32 διαφορετικών «κλικ» σχετικά με τη ρύθμιση τους, δίνοντας στον τυχερό κάτοχο της τη δυνατότητα να διαμορφώσει την οδική της συμπεριφορά κατά το δοκούν.

Σημειώστε, ότι τα ψαλίδια και τα άκρα είναι αλουμινένια, ενώ οι αντιστρεπτικές έχουν μεγαλύτερη διάμετρο. Τα φρένα είναι κεραμικά, με διάσταση 390 χλστ. μπροστά και 380 χλστ. πίσω, την ώρα που τα ελαστικά φέρουν την υπογραφή της Pirelli. Συγκεκριμένα, η 620R εφοδιάζεται με τα ημισλίκ P Zero Trofeo R, τα οποία και έχουν εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο από την ιταλική εταιρία. Βέβαια, όπως κάθε σε κάθε αγωνιστική κατασκευή που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και στην έκδοση δρόμου της McLaren GT4 βασικά στοιχεία άνεσης και πολυτέλειας απουσιάζουν από τη λίστα του εξοπλισμού. Στην βασική της έκδοση η 620R δεν διαθέτει κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα, ούτε καν επένδυση στο πάτωμα! Βέβαια, όσοι αποφασίσουν να την αποκτήσουν μπορούν να την εφοδιάσουν με όλα τα παραπάνω χωρίς επιπλέον χρέωση… Και πως άλλωστε, αφού το κόστος της αγγίζει τα 300.000 ευρώ!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...