Είχε βάλει αυτόματο πιλότο στο Tesla και έπεσε πάνω σε περιπολικό!

Ένα ακόμη περιστατικό απρόσεκτης - και άρα επικίνδυνης - οδήγησης στις Ηνωμένες Πολιτείες

  • -
  • -

Μπορεί η Tesla να διαφημίζει το Autopilot, τη λειτουργία αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της, όμως οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν διαρκώς την προσοχή τους στο δρόμο ώστε να πάρουν και πάλι τον έλεγχο του οχήματος στα χέρια τους. Κάτι που δεν έπραξε ο οδηγός του συγκεκριμένου Model 3, στο Connecticut των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες, ένα περιπολικό μετέβη στον αυτοκινητόδρομο I95 μετά από κλήση για ακινητοποιημένο όχημα στην αριστερή λωρίδα. Το περιπολικό σταμάτησε με αναμμένα τα φώτα πίσω από το όχημα, περιμένοντας γερανό για τη ρυμούλκηση του ακινητοποιημένου αυτοκινήτου.

Λίγο αργότερα ένα Tesla Model 3 έπεσε με ταχύτητα πρώτα στο περιπολικό και στη συνέχεια στο ακινητοποιημένο όχημα. Ο οδηγός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε ενεργοποιήσει το Autopilot, προκειμένου να ελέγξει το σκύλο του, o οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα!

Πλέον ο οδηγός του Model 3 κατηγορείται ότι διέπραξε το πλημμέλημα της επικίνδυνης οδήγησης και της θέσης σε κίνδυνο άλλων χρηστών του δρόμου. Και όπως αναφέρει η αστυνομία του Connecticut, «αν και ορισμένα οχήματα έχουν ικανότητες αυτόνομης λειτουργίας, δεν υπάρχουν την παρούσα στιγμή διαθέσιμα αυτοκίνητα πλήρως αυτόνομα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...