Διευρύνεται η γκάμα N Perfomance

Η Hyundai έχει επεκτατικά σχέδια για τα μοντέλα της σειράς Ν Performance

  • -
  • -

Η είσοδος της Hyundai στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων με το i30 N εξέπληξε τους περισσότερους. Όχι όσον αφορά την στρατηγική της, αφού η επένδυση που κάνει η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία στο motorsport είναι σημαντική, αλλά με το τελικό αποτέλεσμα. Το i30 N κέρδισε το απαιτητικό κοινό των petrolhead και σήμερα η Hyundai έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον. Συγκεκριμένα, το πλάνο περιλαμβάνει μέχρι το 2025 SUV αλλά και ηλεκτρικά μοντέλα με την υπογραφή του τμήματος N Performance.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η Hyundai έχει ενισχύσει την δυναμική της εικόνα και με τις εκδόσεις N Line, οι οποίες δεν περιορίζονται σε αισθητικές αλλαγές. Μέχρι σήμερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το SUV που θα φέρει τα σήματα «Ν» θα είναι το Tuscon, ενώ ο βρετανικός Τύπος ανέφερε πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το Venue. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Hyundai προσφέρει την έκδοση N Line στο αμάξωμα του Tuscon, αλλά η σκληροπυρηνική εκδοχή του κορεάτικου SUV πιθανολογείται ότι θα έχει 340 ίππους, με τα πρώτα 100 χλμ. από στάση να έρχονται σε κάτω από έξι δευτερόλεπτα.

Πιο θολό είναι το τοπίο αναφορικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα σχεδιάσει το τμήμα N Performance. Η Hyundai έχει γνωστοποιήσει ότι μέχρι το 2025 θα επενδύσει 17 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά μοντέλα. Σήμερα η κορεάτικη εταιρία διαθέτει το ηλεκτρικό Kona, το οποίο με τις απαραίτητες βελτιώσεις και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να σταθεί απέναντι από τη νέα Ford Mustang Mach-E και το Tesla Model Y. Σε κάθε περίπτωση, η Hyundai μπορεί να έχει κάνει σημαντική επένδυση στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά παράλληλα στοχεύει να διατηρήσει και να ενισχύσει το δυναμικό χαρακτήρα των εκδόσεων N Performance.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...