Υβριδικό το νέο Mazda MX-5;

Οι σκέψεις για την 5η γενιά του ιαπωνικού roadster έχουν ξεκινήσει και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τις τάσεις της εποχής

  • -
  • -

Το 1989 όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του ΜΧ-5, το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος. Η φιλοσοφία αυτή διατηρήθηκε στο ιαπωνικό roadster και ειδικότερα στην τελευταία του εκδοχή, γνωστή και ως ND. Έχοντας ήδη τέσσερα χρόνια στην αγορά, είναι λογικό οι Ιάπωνες τεχνικοί να έχουν ήδη να αρχίσει να σκέφτονται και να σχεδιάζουν την νεότερη γενιά.

Μιλώντας στο βρετανικό τύπο, ο επικεφαλής του τμήματος R&D της Mazda, Ichiro Hirose, ανέφερε ότι το βασικό συστατικό που κάνει το MX-5 τόσο διασκεδαστικό είναι το χαμηλό του βάρος και οι μικρές διαστάσεις. Αυτά τα συστατικά θα διατηρηθούν και στην επόμενη γενιά του roadster. Όμως, είναι δεδομένο ότι το διθέσιο Mazda θα πρέπει να δεχθεί μία σειρά από αλλαγές, έτσι ώστε να είναι σύμφωνο με την τάση της εποχής. Κάτι που σημαίνει ότι μόνο απίθανη δεν είναι μία υβριδική εκδοχή του με έμφαση στη χαμηλή εκπομπή ρύπων. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα καλύτερα μηχανικά μέρη, έτσι ώστε να διατηρήσουμε το βάρος χαμηλά. Ακόμα, δεν έχουμε την απάντηση που χρειάζεται, αλλά σίγουρα θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που ο κάτοχος του δεν θα σκέφτεται πως δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον», είπε ο Hirose.  

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ένας ηλεκτροκινητήρας επηρεάζει το βάρος του αυτοκινήτου και το επόμενο MX-5 θα μπορούσε να είναι βαρύτερο από το υπάρχον μοντέλο. Εκτός αν οι τεχνικοί της Mazda βρουν έναν διαφορετικό τρόπο για να γλιτώσουν αρκετά κιλά από άλλους τομείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...