Aston Martin DBX: Το SUV των 550 ίππων!

Η Aston Martin παρουσίασε το πρώτο SUV στην ιστορία της, κάνοντας την είσοδο της σε μία ιδιαίτερη κατηγορία.

  • -
  • -

Είναι επίσημο! Η Aston Martin εισέρχεται στην κατηγορία των πολυτελών SUV επιδόσεων με την ολοκαίνουργια DBX. Η βρετανική εταιρία θεωρεί ότι με το συγκεκριμένο μοντέλο θα καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά δύο τρία! Γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντική θεωρείται η DBX για την Aston Martin… Το πενταθέσιο τετρακίνητο μοντέλο θα εφοδιάζεται με 8κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4.000 κ.εκ., απόδοσης 550 ίππων, ο οποίος και είναι δανεισμένος από την Mercedes AMG. Οι επιδόσεις του αναμένεται να είναι καταιγιστικές, αφού για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση θα χρειάζονται μόλις 4,3 δευτερόλεπτα. Φυσικά, θα υπάρξουν και άλλες εκδόσεις μελλοντικά, περιλαμβάνοντας μάλιστα και μία plug in υβριδική.

Σχεδιαστικά, τα συγγενικά στοιχεία με τα μοντέλα της Aston Martin είναι εμφανή, με τη χαρακτηριστική εμπρός μάσκα «DB» να δεσπόζει, εμπνέοντας έντονα στοιχεία δυναμισμού. Βασικό συστατικό της DBX είναι το αλουμίνιο, στοιχείο που έχει συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους σχετικά χαμηλά. Κάτι που σημαίνει 2.245 κιλά, αριθμός άκρως ικανοποιητικός για την κατηγορία και το μέγεθος του αυτοκινήτου.

Η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Bilstein. Μάλιστα, αναμένεται να προσφέρει στο SUV της Aston Martin και σημαντικές ικανότητες εκτός δρόμου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ύψος του αμαξώματος μπορεί να αυξηθεί από το έδαφος κατά 45 ή να μειωθεί κατά 50 χλστ., σε σχέση με το normal mode.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κεντρικού και πίσω διαφορικού. Υπό φυσιολογικές συνθήκες όλη η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, αλλά αν η κεντρική μονάδα διαχείρισης το θεωρήσει απαραίτητο, μπορεί να στείλει έως και 50% μπροστά. Οι τροχοί έχουν διάσταση 22 ιντσών σε ελαστικά της Pirelli, με το σύστημα πέδησης να περιλαμβάνει δίσκους 410 χλστ. εμπρός και 390 πίσω!

Φυσικά, ο ανταγωνισμός δεν είναι εύκολος, με την Porsche να διαθέτει εδώ και δύο χρόνια μοντέλο στην κατηγορία, την ώρα που η Lamborghini και η Bentley παρουσίασαν πρόσφατα τις δικές τους εκδοχές. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε και τη Ferrari που σχεδιάζει το δικό της μοντέλο για την κατηγορία.

Η DBX θα κατασκευάζεται στις νέες εγκαταστάσεις της Aston Martin στο St Athan και στόχος είναι η πώληση 4.000 μοντέλων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...