Το ηλεκτρικό scooter της Seat (video)

Θα κυκλοφορήσει το 2020 και θα προσφέρει αυτονομία 115 km

  • -
  • -

Τις λύσεις αστικής κινητικότητας (urban mobility) παρουσιάζει η Seat στην έκθεση Smart City Expo που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Εκεί αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας, Luca de Meo, το ηλεκτρικό scooter. Προσωρινά είναι σε πρωτότυπη μορφή, όμως η έκδοση παραγωγής θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2020.

Η μέγιστη ισχύς του e-Scooter concept είναι 15 ίπποι (11 kW) – αντίστοιχη με αυτή ενός συμβατικού scooter 125 cc – ενώ η ροπή φθάνει τα 240 Nm. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 100 km/h και η επιτάχυνση από στάση στα 50 km/h διαρκεί 3,8 sec. Σύμφωνα με τη Seat, η αυτονομία με μία φόρτιση ανέρχεται σε 115 km, υπεραρκετή για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.

Η μπαταρία μπορεί να αφαιρείται ώστε να φορτίζεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, με κόστος σε ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 0,7€ ανά 100 km. Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για δύο κράνη, ενώ μέσω εφαρμογής ο αναβάτης θα μπορεί να βλέπει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στο κινητό του τηλέφωνο.

Τα προϊόντα της Seat, όπως το ηλεκτρικό πατίνι e-Kickscooter, απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε πλατφόρμες κοινής χρήσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...