Ποια είναι η χειρότερη πόλη στον κόσμο για να οδηγείς;

Μια ακόμα αρνητική διάκριση για τη χώρα μας και την Αθήνα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα

  • -
  • -

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από τη βρετανική ιστοσελίδα «Mister Auto»  παρουσιάζει τις καλύτερες και χειρότερες πόλεις για να οδηγείς. Όπως ίσως οι οδηγοί από την εμπειρία σας φαντάζεστε, η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις χειρότερες πόλεις για να οδηγείς και μάλιστα ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, στην ενδέκατη θέση.

Στην πιο πρόσφατη έρευνα παρουσιάζονται 100 πόλεις παγκοσμίως, με τα κριτήρια που χρησιμοποίησε για την αξιολόγηση το «Mister Auto» να αφορούν τον αριθμό των αυτοκινήτων ανά πόλη, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την ποιότητα των δρόμων, τη μέση ταχύτητα, την ηλικία των αυτοκινήτων, αλλά και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Επίσης, αξιολογεί το κόστος, όπως για παράδειγμα την τιμή των καυσίμων, του πάρκινγκ, αλλά και τους φόρους που πληρώνουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων. Επιπλέον, στην εξίσωση μπαίνει και η οδική ασφάλεια. Μέσα από αυτό το πρίσμα η Αθήνα κατατάχθηκε στην ενδέκατη θέση, πίσω από πόλεις της Ασίας, Αφρικής, της Ν. Αμερικής και της Ρωσίας. Η χειρότερη πόλη για να οδηγείς είναι η Μουμπάι στην Ινδία

Από την άλλη, στην κορυφή της κατάταξης των κορυφαίων πόλεων για οδηγείς είναι το Κάλγκαρι στον Καναδά. Η χώρα που έχει ακόμα δυο πόλεις στην πρώτη δεκάδα, την Οτάβα στην τρίτη και το Βανκούβερ στην έκτη. Ψηλά στην κατάταξη, στη δεύτερη θέση είναι το Ντουμπάι, ενώ όσον αφορά τις ευρωπαϊκές πόλεις, η Βέρνη είναι στην τέταρτη θέση, με τους Γερμανούς να έχουν δύο πόλεις, το Ντίσελντορφ και το Ντόρτμουντ στην όγδοη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...