Και εγένετο η Ferrari Roma!

Η τελευταία δημιουργία της Ferrari αποκαλείται Roma και διαθέτει στοιχεία από το ένδοξο παρελθόν της ιταλικής εταιρίας.

  • -
  • -

Συνεχίζοντας την παράδοση που την θέλει να χαρίζει ονόματα ιταλικών πόλεων στα μοντέλα της, η Ferrari παρουσίασε τη νέα Roma! Το διθέσιο GT, ακολουθεί τη φιλοσοφία κινητήρας μπροστά-κίνηση πίσω και έχει το όνομα της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ferrari, διαθέτει μέρος του χαρακτήρα μοντέλων της από το παρελθόν, τονίζοντας το life style και το μινιμαλιστικό στιλ της δεκαετίας του ’50 και του ΄60. Παρατηρώντας τις φωτογραφίες θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι χυτές γραμμές του αμαξώματος, σε συνδυασμό με το μακρύ μπροστά μέρος και τον μικρό πίσω πρόβολο θυμίζουν αρκετά την 250 GT Berlinetta Lusso και την 250 GT 2+2.

Η καμπίνα του εσωτερικού διαθέτει φουτουριστική σχεδίαση και μάλιστα ο συνεπιβάτης θα έχει ξεχωριστή οθόνη μπροστά του! Αν και δεν είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό ή θα προσφέρεται επιπλέον όπως στην Portofino.

Όσον αφορά την κινητήρα μονάδα, η Ferrari επιβεβαίωσε ότι θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο οκτακύλινδρο κινητήρα των 3,9 λίτρων, ο οποίος για την περίσταση θα αποδίδει 620 ίππους και 760 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ το κιβώτιο θα είναι το αυτόματο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων που χρησιμοποιείται και στην SF90 Stradale. Οι τεχνικοί της Ferrari ισχυρίζονται ότι το αμάξωμα των 1.472 κιλών θα φτάνει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση μέσα σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ για την ίδια διαδικασία μέχρι τα 200 χιλιόμετρα θα απαιτούνται μόλις 9,3 δλ.! Η τελική ταχύτητα της Roma θα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...