KIA Futuron Concept: Μια ματιά στο ηλεκτρικό μέλλον της ΚΙΑ

Το Futuron Concept αντιπροσωπεύει τον τρόπο που φαντάζονται στην ΚΙΑ ένα ηλεκτρικό SUV Coupe στο μέλλον.

  • -
  • -

Η ΚΙΑ αποκάλυψε σήμερα στην έκθεση της Κίνας το Futuron Concept, ένα επαναστατικό SUV με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, το οποίο ξεχωρίζει για την σχεδίαση του και δίνει το στίγμα για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της κορεάτικης εταιρίας. Στην KIA το Futuron Concept αντιπροσωπεύει τον τρόπο που φαντάζονται ένα ηλεκτρικό SUV Coupe στο μέλλον. Η ονομασία του προκύπτει φυσικά από τη λέξη «Future» (μέλλον) και τη λέξη «Οn» (ενεργοποιώ), στοιχείο που έχει να κάνει με την ηλεκτρική φύση του μελλοντικού SUV της KIA.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης του Futuron Concept είναι τα δυναμικά στοιχεία, τα οποία όμως αναδεικνύουν και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του. Παράλληλα, οι γραμμές και οι επιφάνειες του αμαξώματος είναι καθαρές χωρίς τίποτα να διαταράσσει τη σχεδιαστική αρμονία που το διακρίνει. Παράλληλα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης και ηλεκτροκινητήρα, για τα οποία δεν έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία.


Ο στόχος των σχεδιαστών της KIA είναι να παρουσιάσουν τα μελλοντικά σχέδια της κορεάτικης εταιρίας, που θέλει τα αυτοκίνητα της να χαρακτηρίζονται από στοιχεία που συνδυάζουν κομψότητα, σύγχρονη αισθητική, αλλά και σπορτίφ χαρακτηριστικά. Με συνολικό μήκος 4.850 χλστ., αλλά και ύψος 1.550 χλστ., συνδυάζει την αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενός SUV με το δυναμικό κουπέ αμάξωμα. Η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας θα είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου συμβάλλοντας έτσι στο χαμηλό κέντρο βάρους.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή, όμως, είναι και η εικόνα του εσωτερικού με το Futuron να προσφέρει μία νέα εμπειρία οδήγησης εντός και εκτός πόλης. Τα μονοκόμματα καθίσματα ξεχωρίζουν, ενώ οι γυάλινες επιφάνειες στο μεγαλύτερο μέρος προσφέρουν πανοραμική θέα στους επιβαίνοντες. Παράλληλα, μία σειρά από ραντάρ και επεξεργαστές εξασφαλίζει στο Futuron τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Κάτι που επιτρέπει στους επιβάτες να χαλαρώσουν στο κάθισμα τους και να απολαύσουν τη διαδρομή, αλλά και τη θέα από τη γυάλινη οροφή, την ώρα που το τιμόνι έχει κρυφτεί στην κεντρική κονσόλα.

Το επιθετικό εμπρός μέρος του KIA Futurun αποτελεί τη νέα προσέγγιση της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφορικά με τη σχεδιαστική τάση «Tiger Nose». Η τελευταία αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ΚΙΑ εδώ και μία δεκαετία, και θα εξακολουθεί να συμβαίνει το ίδιο αλλά σύμφωνα με τις μελλοντικές τάσεις. Μία πρώτη ιδέα πήραμε από το KIA Concept νωρίτερα μέσα στο 2019 και ουσιαστικά αυτή θα είναι η φιλοσοφία για όλα τα μελλοντικά μοντέλα της ΚΙΑ. Το διευρυμένο και τονισμένο εμπρός μέρος, θα αποκαλείται «Tiger Face» πλέον και θα συνδυάζεται από τη σχεδίαση «Star Cloud», η οποία και θα χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της νύκτας. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα φωτίζει μόνο τα εμπρός φωτιστικά σώματα, αλλά θα δημιουργεί ένα γεωμετρικό σχήμα μέσω των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, το οποίο και θα είναι αναγνωρίσιμο σε όλα τα μοντέλα της ΚΙΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...