Αγώνας Downhil στο Όρος Αιγάλεω

Νομαρχία Πειραιά και ΠΕΣΥΔΑΠ στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον

  • -
  • -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Νομαρχία Πειραιά και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας - Πειραιά, συνδιοργανώνουν με την ποδηλατική ομάδα "West Coast" αγώνα κατάβασης (Downhill) στο Όρος Αιγάλεω, το Σάββατο 5 & την Κυριακή 6 Ιουνίου 2010.

Απώτερος στόχος της διοργάνωσης, είναι η ανάδειξη της περιβαλλοντικής αξίας του Όρους Αιγάλεω που περιβάλλει τους δήμους Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας και Κορυδαλλού, δείχνοντας ταυτόχρονα το δρόμο της οικολογικής ευαισθησίας και ενεργοποίησης μέσα από τη χρήση του ποδηλάτου, ενός απόλυτα φιλικού με το περιβάλλον μέσου.

Στόχος και όραμα της Νομαρχίας Πειραιά είναι η οικολογική ανασυγκρότηση του όρους Αιγάλεω και η μετατροπή του σε δάσος περιφερειακής αναψυχής. Στην κατεύθυνση αυτή η Νομαρχία Πειραιά έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους δήμους, το δασαρχείο Πειραιά και τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Αθήνας-Πειραιά σε δενδροφυτεύσεις του γυμνού από δέντρα Όρους, ενώ στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Πειραιά έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την ανάπτυξη του φυσικού τοπίου του Όρους.

 

Πληροφορίες για τον αγώνα κατάβασης (Downhill) στο Όρος Αιγάλεω:

Ημερομηνία: 5-6 / 6 / 2010

Τόπος: Όρος Αιγάλεω (Σχιστό)

Διαδρομή: Πίστα DH, στην περιοχή Σχιστού Κορυδαλλού – Πυροβολεία

Ο αγώνας κατάβασης θα έχει μια κατηγορία Open όπου και θα αγωνίζονται όλοι ανεξάρτητα αν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Για τους ανηλίκους 16-18 χρονών, είναι απαραίτητη και η παρουσία κηδεμόνα, που θα υπογράψει σχετική δήλωση. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με έναν προκριματικό αγώνα κατάταξης (ατομική χρονομέτρηση), όπου όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά, και έναν τελικό, όπου ο χρόνος κάθε ποδηλάτη θα καταγραφεί ως επίσημος και θα μετρά στην τελική του κατάταξη.

Η σειρά εκκίνησης στον τελικό θα είναι η αντίστροφη της κατάταξης των προκριματικών. Ποδηλάτης-σες, που δεν έχει δύο τουλάχιστον επίσημες δοκιμαστικές προσπάθειες δεν θα πάρει εκκίνηση. Οι δοκιμές και η επίσημη προπόνηση θα πραγματοποιηθούν όπως φαίνεται στο πρόγραμμα.

Η γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο του τερματισμού το Σάββατο 5/6 από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και την Κυριακή 6/6 από τις 09:00 μέχρι το πέρας του αγώνα.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Η κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται στη γραμματεία, το Σάββατο 5/6 από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 και την Κυριακή 6/6 από 09:00 ως τις 10:00. Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

 

Πρόγραμμα Αγώνων

Σάββατο 5/6/2010

10:00 - 12:00 Λειτουργία Γραμματείας

10:00 - 16:00 Δοκιμαστικά

Κυριακή 6 / 6 / 2010

09:00 - 10:00 Λειτουργία Γραμματείας

09:00 - 11:00 Εκκίνηση επίσημων δοκιμαστικών

12:00 - 13:00 Εκκίνηση προκριματικού αγώνα

13:30 - 14:30 Εκκίνηση αγώνα

15:00 Απονομές Επάθλων

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...