Πως θα είναι η νέα Skoda Octavia

Με προηγμένη τεχνολογία, δυναμική σχεδίαση και νέα γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει και υβριδική έκδοση

  • -
  • -

Λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia είδαν το φως της δημοσιότητας αρκετά από τα στοιχεία της που θα την χαρακτηρίζουν στη νέα της γενιά. Πιο συγκεκριμένα θα είναι 19 mm πιο μακριά, φτάνοντας τώρα τα 4.6989 mm μήκους, ενώ επίσης αυξημένο κατά 15 mm παρουσιάζεται και το πλάτος της (1.829 mm), με το μεταξόνιο να είναι 2.686 mm.

Σχεδιαστικά θα έχει νέο εμπρός μέρος, το οποίο θα συνδυάζεται με προβολείς full LED Matrix, με πιο στενά φωτιστικά σώματα. Την εικόνα θα συμπληρώνουν, τα πίσω φώτα LED, οι μεγάλοι τροχοί ελαφρού κράματος 19 ιντσών, που θα συμβάλουν στη δυναμική του μοντέλου και η οροφή με την ελκυστική της γραμμή που ενισχύει την κομψότητα της νέας Octavia. Απόρροια αυτών των αλλαγών είναι η εξαιρετική τιμή αεροδυναμικής, Cd: 0,24 για την σεντάν έκδοση και Cd: 0,26 για την station wagon.

Στο εσωτερικό βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο η ήδη καλή ευρυχωρία που χαρακτηρίζει την Octavia. Ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών αυξήθηκε κατά 78 mm, ενώ ο όγκος για τις αποσκευές φτάνει τα 600 λίτρα! Το νέο πολυχρειστικό τιμόνι εκτελεί 14 διαφορετικές λειτουργίες, ενώ ανασχεδιασμένη είναι η κονσόλα, όπως επίσης νέες είναι οι επενδύσεις στις πόρτες και το ταμπλό. Βελτιωμένα, για καλύτερη στήριξη και περισσότερη άνεση, είναι τα καθίσματα.

Τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit με διαγώνιο 10 ιντσών πλαισιώνει για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda και το head-up display. Πρεμιέρα κάνουν και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, Collision Avoidance Assist και Exit Warning.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει βενζίνης TSI με απόδοση από 110 έως 190 ίππους και diesel TDI ισχύος 116 έως 200 ίππων και συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG7. Επιπλέον, η νέα Octavia θα είναι διαθέσιμη και με κινητήρα φυσικού αερίου. Μια mild hybrid έκδοση με σύστημα γεννήτριας 48V θα φροντίζει για την οικονομία του μοντέλου, ενώ μια plug-in hybrid έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI θα αποδίδει 204 ή 245 ίππους. Αμφότερες οι εκδόσεις θα φοράνε αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...