Στο Melfi της Ιταλίας θα κατασκευάζεται το Jeep Compass (vid)

Τα έργα για τη δημιουργία γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο του Melfi ξεκίνησαν, με την παραγωγή του μοντέλου να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2020

  • -
  • -

Φέτος που το εργοστάσιο Melfi στην Ιταλία συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής ανακοινώνεται και η έναρξη παραγωγής του Jeep Compass και Compass PHEV. Τα έργα για τη δημιουργία γραμμής παραγωγής ξεκίνησαν ήδη και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Από τις αρχές του 2020 λοιπόν θα ξεκινήσει η παραγωγή του Compass στο Melfi της Ιταλίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Jeep Renegade. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να καλύψουν τη ζήτηση που έχει το μοντέλο στην Ευρώπη.

Λίγο αργότερα θα προστεθεί στη γραμμή και η παραγωγή των υβριδικών εκδόσεων των Renegade και Compass, το οποίο αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις του μοντέλου και να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ που σημείωσε, με 78.000 πωλήσεις, το 2018.

Στο εργοστάσιο του Melfi η FCA έχει δημιουργήσει το Plant Academy, μια πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει να αναδείξει και να υποστηρίξει τα ταλέντα και τις δεξιότητες των εργαζομένων προωθώντας νέες ιδέες που αφορούν και την ηλεκτροκίνηση σε όλες τις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Η νέα γραμμή παραγωγής αποτελεί ακόμα ένα βήμα στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της FCA για την περίοδο 2019-2021, το οποίο έχει σαν βασικό πυλώνα τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Τον περασμένο μήνα η Jeep πέτυχε ακόμα ένα ρεκόρ με 12.000 πωλήσεις στην Ευρωπαϊκή αγορά, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του 2018 όπου η εταιρεία αναδείχθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...