Οι επόμενοι σταθμοί του Μετρό τη διετία 2020-2021

Αφορούν την επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά

  • -
  • -

Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των επόμενων σταθμού του Μετρό παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Μιλώντας στο συνέδριο Athens Investment Forum, ο Νικόλαος Κουρέτας έκανε γνωστό ότι η επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά περιλαμβάνει την ολοκλήρωση τριών σταθμών το καλοκαίρι του 2020 (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) και άλλων τριών το καλοκαίρι του 2021 (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, η ολοκλήρωση του έργου θα «αφαιρέσει» από τους δρόμους 23.000 ΙΧ ημερησίως, με 115 χιλιάδες επιβάτες να εξυπηρετούνται στη ζώνη επιρροής των σταθμών. Παράλληλα, η διαδρομή λιμάνι – αεροδρόμιο θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από μία ώρα.

Στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκεται το έργο της Γραμμής 4, το πρώτο τμήμα της οποίας (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) έχει μήκος 12,8 χλμ. με 15 σταθμούς και θα διαθέτει συρμούς χωρίς οδηγό.

Όσον αφορά την επέκταση του τραμ Πειραιά, με ολοκλήρωση το επόμενο έτος (προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ), η επιβατική κίνηση ανά ημέρα εκτιμάται σε 35.000 νέους επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...