Kινητοποιήσεις κατά των διοδίων

Από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής

  • -
  • -

Σε συζήτηση που έκανε σχετικά με το πρόβλημα της πληρωμής από τους κατοίκους της ΒΑ Αττικής υπέρογκων ποσών για τις καθημερινές μετακινήσεις τους που έχει προκύψει με την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών διοδίων στον άξονα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε:

  • Να προγραμματίσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που θα συνεχίσουν και θα διευρύνουν τον αγώνα κατά των διοδίων, σε συνεργασία με τους 14 Δήμους και Κοινότητες καθώς και τις Κινήσεις Πολιτών.
  • Να ζητήσει επειγόντως συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το Νομάρχη και εκπροσώπους του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής καθώς και των 14 Δήμων και Κοινοτήτων της ΒΑ Αττικής.
  • Να προχωρήσει σε σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με ενδιαφερόμενους ΟΤΑ για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή.

Εισηγούμενος το θέμα, ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στην δέσμευση που είχε πάρει ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημ. Ρέππας το Νοέμβριο 2009 για την έναρξη διαπραγμάτευσης των διοδίων με την ανάδοχο κοινοπραξία της “Ιονίας Οδού”. “Ήδη όμως”, όπως επεσήμανε ο Νομάρχης, “σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου (19/5/10) τόσο ο Υπουργός Δ. Ρέππας όσο και ο Υφυπουργός Ι. Μαγκριώτης αναφέρθηκαν σε πάγωμα της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με την ανάδοχο κοινοπραξία με αποτέλεσμα το πρόβλημα της πληρωμής από τους κατοίκους της ΒΑ Αττικής υπέρογκων ποσών για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάγκες της καθημερινότητάς τους, να συνεχίσει να υπάρχει. Το πρόβλημα επομένως, όχι απλώς παραμένει αλλά θα καταστεί και οξύτερο μετά την συνένωση 9 Δήμων και Κοινοτήτων, βάσει του σχεδίου «Καλλικράτης», στο βορειότερο τμήμα της Ανατολικής Αττικής.”

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...