Ποιο supercar επέλεξε ο Jeremy Clarkson ως το κορυφαίο της χρονιάς;

Το μοντέλο φοράει έναν V8 twin-turbo των 3,9 λίτρων, απόδοσης 721 ίππων. Σας λέει κάτι;

  • -
  • -

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη μακροχρόνια εμπειρία του Jeremy Clarkson στον κόσμο της αυτοκίνησης, η οποία εκπηγάζει από τις δοκιμές δεκάδων supercars που έχουν κοσμήσει κατά καιρούς τους δρόμους της υφηλίου.

Ως εκ τούτου, η γνώμη του έχει πάντα ιδιαίτερη βαρύτητα και κρίνεται ως ο κατεξοχήν αρμόδιος ώστε να επιλέξει το κορυφαίο supercar για το έτος 2019. Όπερ και εγένετο. Στο πλαίσιο του θεσμού “News International’s The Motors Awards 2019”, ο 59χρονος Βρετανός παρέδωσε τον τίτλο “Supercar of the Year” (Supercar της χρονιάς) στη Ferrari 488 Pista.




«… η Pista είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά, όμορφα και ενθουσιώδη αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί. Κάνει όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα να μοιάζουν κατασκευασμένα από βρύο και φλοιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής της εκπομπής “The Grand Tourer”, προτού πλέξει περαιτέρω το εγκώμιο του μοντέλου: «… η Pista δεν είναι απλά καλή ή άψογη. Είναι κάτι παραπάνω από αυτά».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ FERRARI PISTA 488 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται πως πηγή τροφοδότησης της Pista συνιστά ο βελτιωμένος 3,9 twin-turbo V8 κινητήρας, απόδοσης 721 ίππων και 770 Nm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα αντιστοιχεί σε 340 km/h, η διαδικασία 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,85 sec, ενώ τα 200 km/h από στάση «έρχονται» σε 7,6 sec.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...