Σχέδια πολλών… volt από τον όμιλο FCA

Στο πλαίσιο του 3ου e-Mobility Festival παρουσίασε την ολιστική του προσέγγιση για την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Την ολιστική του προσέγγιση για την ηλεκτροκίνηση παρουσίασε ο όμιλος FCA στο πλαίσιο του 3ου e-Mobility Festival, που διοργανώθηκε το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο. Παράλληλα, παρουσίασε στο κοινό τρία αυτοκίνητα που μπαίνουν στην πρίζα, το πρωτότυπο Fiat Centoventi, το plug-in υβριδικό Jeep Compass και το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό Fiat Professional Ducato Electric.

Ο όμιλος επιθυμεί να πραγματοποιήσει δυναμικό «μπάσιμο» στην εποχή της «πράσινης» κινητικότητας, και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο του ομίλου για την περίοδο 2018-2022, θα προχωρήσει στην παρουσίαση μιας σειράς μοντέλων τα οποία  θα διατίθενται με υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. «Σημαιοφόρος» αυτών θα είναι το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, ενώ σε οικολογικό προφίλ θα αποκτήσει και το Jeep Renegade μέσω PHEV έκδοσης.

Ευελιξία χρήσης

Τα Fiat Centoventi και Fiat Professional Ducato φέρνουν στο προσκήνιο μία νέα λογική στη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων, μιας και ο οδηγός θα μπορεί να επιλέγει την αυτονομία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Παράλληλα το Centoventi θα επιτρέπει στον χρήστη να μεταβάλλει κατά βούληση την αυτονομία του οχήματος του προσθέτοντας ή αφαιρώντας συσσωρευτές σύμφωνα με τις ανάγκες του.

H ευελιξία αποτελεί κύριο συστατικό στον «εκδημοκρατισμό» της ηλεκτροκίνησης που θέλει να επιτύχει η Fiat, δίνοντας τη δυνατότητα όλος ο κόσμος να απολαύσει τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας. Τέλος η ευελιξία χρήσης θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη του car sharing, μιας τάσης με συνεχώς αυξανόμενη δυναμική.        

Διαχείριση ενέργειας

Η εύκολη πρόσβαση για τη φόρτιση των ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών οχημάτων είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης. Η FCA έχει ήδη κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις με στόχο να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ανάγκη.

Η πρώτη περιλαμβάνει την πρόσφατη σύναψη συμφωνίας με τους ενεργειακούς κολοσσούς EnelX και Engie με φόντο την ανάπτυξη λύσεων για την παραγωγή και κυρίως τη φόρτιση των συγκεκριμένων οχημάτων στην Ευρώπη. Χάρη σε αυτές τις συμφωνίες, το δίκτυο διανομέων της FCA θα μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες (ιδιώτες και εταιρείες) ώστε να ελαχιστοποιούν το κόστος φόρτισης των οχημάτων τους. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο του e-Mobility οι ειδικοί της FCA πρότειναν λύσεις για την άρτια σε αισθητικό και λειτουργικό επίπεδο ένταξη των κοινόχρηστων σταθμών φόρτισης στο αστικό περιβάλλον.    

Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά στην ανάπτυξη των δικτύων Vehicle to Grid (V2G) όπου η πρόσφατη συμφωνία της FCA με την Terna (εταιρεία διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας) ανοίγει το δρόμο ανάπτυξης μια συνολικής λύσης η οποία θα καθιστά πιο εύκολη και οικονομική τη φόρτιση των αυτοκινήτων, πιο σταθερό το δίκτυο ηλεκτροδότησης και παράλληλα φιλικότερη προς το περιβάλλον την παραγωγή και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...