Ολικό λίφτινγκ: Seat και Skoda αποκτούν νέα ταυτότητα!

Οι δονήσεις θα ταρακουνήσουν και την ηγέτιδα του ομίλου, Volkswagen

  • -
  • -

Ριζικές και καταιγιστικές είναι οι αλλαγές που επέρχονται στους κόλπους του ομίλου Volkswagen, με τους διοικούντες του μεγαλύτερου ομίλου παγκοσμίως να φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ολικό λίφτινγκ.

Μετά, λοιπόν, την αναδιάρθρωση της δομής της ηγέτιδας του group, Volkswagen, και της συνακόλουθης παρουσίασης του νέου της λογότυπου, στο περιθώριο της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, στέλεχος της εταιρείας αποκάλυψε πως σε νέο καθεστώς αναμένεται να μεταβούν και άλλα δύο εμπορικά σήματα.

Ο λόγος για τις Seat και Skoda, οι οποίες θα επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά με σκοπό την απόκτηση πιο σαφούς ταυτότητας και την εδραίωσή τους με ισχυρότερα θεμέλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου Στρατηγικής του γερμανικού ομίλου, Michael Jost, στο ειδησεογραφικό μέσο Automobilwoche, η ισπανική μάρκα θα αποκτήσει αναβαθμισμένη θέση στην αγορά, μέσω της παραγωγής πιο «συναισθηματικών» μοντέλων τα οποία θα διέπονται από μια ιδιαίτερα νεανική και σπορ φιλοσοφία.

Εν προκειμένω, η επανατοποθέτηση της Seat στην αγορά ίσως επιφέρει αυξημένη τιμή στα μοντέλα της, ενώ δεν αποκλείεται να «σημαδέψει» την Alfa Romeo. Η προσπάθεια ενίσχυσης της σπορ εικόνας της Seat, ενδεχομένως, να έγκειται στην μη ολοκλήρωση απόκτησης της ιταλικής μάρκας από τον όμιλο VW.

Όσον αφορά τη Skoda, target group της τσεχικής μάρκας θα είναι εκείνοι που προτιμούν μάρκες σαν τις Kia, Opel και Hyundai, οι οποίες συνιστούν value for money επιλογές.

Σημειώνεται πως οι επερχόμενες αλλαγές αναμένεται να προκαλέσουν δονήσεις και στην Volkswagen, μιας και νέος θεμελιώδης στόχος της θα είναι η κατασκευή μοντέλων με ευδιάκριτη ταυτότητα, ήτοι αυτοκινήτων που δεν θα συγχέονται με εκείνα των υπόλοιπων εταιρειών του ομίλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...