Οι ενεργειακά αποδοτικοί LED προβολείς των νέων Opel Corsa και Astra

Οι προβολείς μειώνουν τις εκπομπές CO2 έως 1,3 g/km

  • -
  • -

Μόλις λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο των νέων Corsa και Astra στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, η Opel ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό των μοντέλων το οποίο τα καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στην αγορά. Ο λόγος για τους ενεργειακά αποδοτικούς LED προβολείς, οι οποίοι «παντρεύουν» τα υψηλά επίπεδα φωταγώγησης του δρόμου με τις μειωμένες εκπομπές CO2.

Opel Corsa

Οι επίδοξοι αγοραστές του νέου Opel Corsa μπορούν να επιλέξουν τον ιδιαίτερα αποδοτικό φωτισμό LED, με τον κάθε προβολέα να καταναλώνει 13 Watt, με την εξοικονόμηση ενέργειας να φτάνει το 81% συγκριτικά με ένα λαμπτήρα αλογόνου κατανάλωσης 70W ανά προβολέα.

Κατά μέσο όρο, οι προβολείς LED της βασικής έκδοσης Corsa μειώνουν κατά 1,3 g/km τις εκπομπές CO2 (βάσει NEDC), ενώ με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα το όφελος ανέρχεται σε 1,38 g/km και με το diesel 1,23 g/km.

Opel Astra

Όσον αφορά το μικρομεσαίο της γερμανικής μάρκας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 1,26 g/km, ενώ με το turbo μοτέρ βενζίνης η τιμή διαμορφώνεται σε 1,3 g/km και με το diesel σε 1,19 g/km.

Αντί της μέτρησης των εκπομπών ρύπων σε ένα δυναμόμετρο, οι μηχανικοί της Opel επέλεξαν τη χρήση μιας μαθηματικής φόρμουλας για να υπολογίσουν πιο αποτελεσματικά την εφικτή μείωση εκπομπών CO2 από μία πηγή φωτός συγκριτικά με ένα λαμπτήρα αλογόνου.

Στον υπολογισμό λαμβάνεται υπόψιν, μεταξύ άλλων, πόση ισχύ (σε watt) εξοικονομεί στην πραγματικότητα κάθε φωτεινή πηγή συγκρινόμενη με το λαμπτήρα αλογόνου, αλλά και το γεγονός ότι οι οδηγοί συνήθως χρησιμοποιούν μόνο τη μεσαία σκάλα στο σκοτάδι, που αποτελεί μόνο το ένα τρίτο της συνολικής οδήγησης. Κατά συνέπεια, μόνο το ένα τρίτο της συνολικής διάρκειας της οδήγησης περιλαμβάνεται στον υπολογισμό.

Τέλος, προκειμένου να βελτιωθεί η φωτεινότητα της δέσμης μειωμένης ισχύος, η Opel αντισταθμίζει τη χαμηλότερη ηλεκτρική ισχύ των λυχνιών LED με ειδική τεχνολογία κατόπτρων.

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...