Nissan: Πρωτοβουλία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Η ιαπωνική μάρκα προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία EDF Group

  • -
  • -

Σε «ρυθμούς» ηλεκτροκίνησης κινείται η Nissan, η οποία υιοθετεί τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την διείσδυση των EV στην καθημερινότητά μας, αλλά και την ολοκλήρωση του δικτύου φόρτισης, μέσω της έξυπνης φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αυτό το επιτυγχάνει μέσω της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας με την EDF Group. Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιταλία, ενώ επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη λύσεων έξυπνης φόρτισης (οχήματος σε δίκτυο - V2G) συνδυάζοντας τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται και κατοχυρώνονται από τις δύο εταιρείες. Η έξυπνη φόρτιση αφορά τεχνολογίες που βελτιστοποιούν τη φόρτιση ή την εκφόρτιση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN QASHQAI 1.5 DCi DCT- Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας, η Nissan είναι υπεύθυνη για την πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων συμβατών με V2G και η EDF Group είναι υπεύθυνη για τις λύσεις φόρτισης V2G και τις συναφείς  υπηρεσίες.

  • Πυλώνας για το όραμα της Ευφυούς Κινητικότητας της Nissan είναι η ενσωμάτωση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην κοινωνία, με την τεχνολογία V2G να προσφέρει σημαντικά οφέλη στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και νέες, οικονομικού χαρακτήρα, ευκαιρίες στις επιχειρήσεις. Καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί και επιχειρήσεις κάνουν τη μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, η Nissan πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων, πέρυσι στην Ευρώπη, τόσο με το Nissan LEAF όσο και με το e-NV200.


  • Το EDF Group δεσμεύεται να προωθήσει την καθαρή κινητικότητα για όλους, ιδίως με την ανάπτυξη λύσεων "έξυπνης φόρτισης" με απτά οφέλη για τους καταναλωτές. Αυτές οι ολοκληρωμένες λύσεις, περιλαμβάνουν τη διαχείριση της φόρτισης και της εκφόρτισης της μπαταρίας, καθώς και ευέλικτες υπηρεσίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, διαθέσιμες μέσω της αποθήκευσης ενέργειας. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα παρέχονται από την Izivia, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική του  EDF Group που ειδικεύεται στις υποδομές φόρτισης  και την Dreev, τη νέα κοινοπραξία των EDF-NUVVE,  που ειδικεύεται στις εμπορικές λύσεις V2G.



«Οι επιχειρήσεις έχουν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση των πλεονεκτημάτων και των ευκαιριών που προσφέρουν τόσο το Nissan LEAF όσο και το e-NV200 και η προσθήκη μιας λύσης V2G, αποτελεί ένα λογικό επόμενο βήμα για τη διαχείριση του ενεργειακού τους εφοδιασμού και την ευκαιρία για μια νέα πηγή εσόδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Francisco Carranza, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Energy στην Ευρώπη.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...