3η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

4 Ιουνίου 2010, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

  • -
  • -

STOP στην “άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν” έχει σκοπό να βάλει η γυμνή ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά την Παρασκευή 4 Ιούνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις 20.00. Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Τερζόπουλος, έκανε λόγο για περισσότερες από 500 συμμετοχές!

Γιατί γυμνή; Για να αντιμετωπίσουν -οι συμμετέχοντες- την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά τους κορμιά, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπειά τους, εκθέτοντας την έκθεση των ποδηλατών στον κίνδυνο των δρόμων και προβάλλοντας τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται η εξάρτηση από το πετρέλαιο και τις άλλες μορφές μη ανανεώσιμης ενέργειας.

Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα όσων συμμετέχουν για να διεκδικήσουν ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις. Φέτος η γυμνή ποδηλατοδρομία θα αποτελέσει την εναρκτήρια εκδήλωση ενός αστικού πειράματος για μια διαφορετική πόλη: “Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ”.

Το κίνημα της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας (World Naked Bike Ride) ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Αυτή τη στιγμή στο WNBR συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διοργανώνεται κάθε χρόνο γυμνή ποδηλατοδρομία για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί και με στόχο την απεξάρτηση από το πετρέλαιο, την οικολογία και την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008.

Το video που ακολουθεί είναι από την εκδήλωση του 2009.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...