Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών στην Καρδίτσα!

Θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και θα μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητα

  • -
  • -
Σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών στην Καρδίτσα!

Μία καινοτόμο πρωτοβουλία, η οποία ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές της ΕΕ για μείωση των εκπομπών CO2, λαμβάνει η νέα δημοτική Αρχή του δήμου Καρδίτσας, μέσω της προμήθειας ενός σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο σταθμός θα φέρει τη δυνατότητα φόρτισης δύο ηλεκτροκίνητων οχημάτων ταυτόχρονα, ενώ θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης προκειμένου να εξυπηρετεί την πλειονότητα των δημοτών, κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Όσον αφορά τον συνολικό προϋπολογισμό της προμήθειας, αυτός ανέρχεται γύρω στα 7.100 ευρώ και χρηματοδοτείται από την επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

“Καλώς ήρθατε στην Καρδίτσα, την πόλη του ποδηλάτου”

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της συμμετοχής της πόλης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), αναμένεται η τοποθέτηση στις εισόδους της πόλης πληροφοριακών πινακίδων με το ελληνικό και αγγλικό κείμενο «Καλώς ήρθατε στην Καρδίτσα, την πόλη του ποδηλάτου», «Welcome to Karditsa, the bicycle city».

Στη μέση, ακόμη, θα υπάρχει το σχέδιο του «Ουράνιου Ποδηλάτη», έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη που παραχωρήθηκε στον δήμο Καρδίτσας και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της πόλης της Καρδίτσας. Οι πινακίδες αυτές θα συντελέσουν στην ανάδειξη της Καρδίτσας ως πόλη του ποδηλάτου και θα χρηματοδοτηθούν από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου κατά το μεγαλύτερο μέρος και από ιδία έσοδα του δήμου. 

«Η καινοτομία στις ημέρες μας θα έλεγα ότι είναι ζητούμενο καθώς κάνει τη διαφορά. Σε ένα κόσμο που αλλάζει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς όσοι δεν αναζητούν τις ευκαιρίες της καινοτομίας μένουν πίσω. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ευκαιρίες όπως αυτές που προωθούμε ήδη με το σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων και με τον "ουράνιο ποδηλάτη". Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για δράσεις που θα κάνουν τη διαφορά για τον δήμο μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...