1.326 Mustang πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ (video)

Πάνω από το κονβόι πετούσε το μαχητικό αεροσκάφος P51 Mustang το οποίο χάρισε στο όνομά του στο διάσημο pony car

  • -
  • -

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε ένα σύνολο 1.326 Ford Mustang στις εγκαταστάσεις του Lommel Proving Ground της Ford στο Βέλγιο, στις 7 Σεπτεμβρίου, μιας και συγκροτήθηκε η μεγαλύτερη παρέλαση με “pony cars”.

Αυτοκίνητα απ’ όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στη βελγική πίστα δοκιμών της αμερικανικής μάρκας συνθέτοντας ένα μεγαλειώδες κονβόι, το οποίο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ συνάντησης 960 Mustang στην πόλη Toluca του Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: FORD MUSTANG, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΠΟΡ COUPE ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Για την καταγραφή του νέου ρεκόρ, το κονβόι των αυτοκινήτων κινήθηκε απρόσκοπτα διατηρώντας μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων, ενώ στη συνεχεία οχήματα και οδηγοί συμμετείχαν σε μία ειδική «χορογραφία» για να γιορτάσουν την 55η επέτειο της θρυλικής Mustang. Τα βλέμματα μαγνήτισε, ακόμη, και η πτήση του μαχητικού αεροσκάφους "P51 Mustang" το οποίο χάρισε το όνομά του στο εμβληματικό σπορ κουπέ.

Ο λόγος της επιλογής του Lommel Proving Ground, της πίστας που η Ford αναπτύσσει και βελτιώνει τόσο τις τεχνολογίες όσο και τις επιδόσεις των οχημάτων της στην Ευρώπη, έγκειται στο γεγονός πως αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο πωλούνται περισσότερες Mustang ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη Γηραιά Ήπειρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...