Τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος στα μοντέλα του ομίλου Volkwagen

Σύντομα οι συμβατικοί πίνακες οργάνων θα είναι… απαρχαιωμένοι

  • -
  • -

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση ηγετικής θέσης στο νέο «ψηφιοποιημένο κόσμο» της αυτοκίνησης λαμβάνει o όμιλος Volkswagen, μέσω της απόκτησης μειοψηφικού μεριδίου στην κυρίαρχη εταιρεία τεχνολογίας SeeReal Technologies.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα προσδώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μάρκες που απαρτίζουν το Volkswagen Group, όσον αφορά τον τομέα της ενισχυμένης πραγματικότητας στις ενσωματωμένες οθόνες των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, οι οθόνες θα απεικονίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου σε τρισδιάστατη μορφή, γεγονός που θα παρέχει στον οδηγό συνεχή ενημέρωση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν γύρω του. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες θα συνοδεύονται από ολογραμμική αναπαράσταση, ενώ οι επιβαίνοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν tetris… τριών διαστάσεων.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ VOLKSWAGEN TOUAREG 3.0 V6 TDI 286 PS 4MOTION

Επιπροσθέτως, με αφετηρία το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3, τα μελλοντικά αυτοκίνητα του ομίλου θα ενσωματώνουν το σύστημα Head Up Display (προβολή των πληροφοριών στο παμπρίζ), με τον οδηγό να λαμβάνει αναλυτική ενημέρωση στο πεδίο όρασής τους.

Μακροπρόθεσμα, τα συστήματα head-up displays θα μεταπηδήσουν σε νέες γενιές, οι οποίες θα επιτρέπουν την τρισδιάσταση απεικόνιση του περιβάλλοντος στο παμπρίζ, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο οι συμβατικοί πίνακες οργάνων θα «απαξιωθούν» και θα αντικαθιστούν από εικονικά κουμπιά.

Η ενισχυμένη πραγματικότητα θα αποτελέσει θεμελιώδες στοιχείο στην μελλοντική κινητικότητα. Αυτός είναι ο λόγος που εστιάζουμε σε τεχνολογίες-κλειδιά, όπως είναι η ολογραφία, η οποία θα παρουσιάζει αυτή τη νέα πραγματικότητα με συναρπαστικό τρόπο», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας στον Όμιλο Volkswagen, Axel Heinrich.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...