Πώς περιγράφει ο Πετρούνιας τη Mercedes-Benz EQC με μία λέξη; (video)

Η απάντηση δίνεται στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο

  • -
  • -

Την εμπορική του πορεία διαγράφει εδώ και λίγους μήνες το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Mercedes-Benz, EQC, το οποίο έχει καταφέρει ν’ αποκτήσει ήδη αρκετούς «πιστούς» φίλους.

Γεμάτη περηφάνεια για το δημιούργημά της, η γερμανική μάρκα επιστράτευσε το μοντέλο δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο. Συγκεκριμένα συνεκάλεσε πολλούς από τους πρεσβευτές της μάρκας με στόχο να ενημερωθεί για τη γνώμη που έχουν για το μοντέλο.

«Πώς θα περιγράφατε την EQC με μία λέξη;», ήταν η ερώτηση που της έθεσε, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν και ο δικός μας Λευτέρης Πετρούνιας.

Στο 0,16 βλέπουμε τον «Βασιλιά των Κρίκων» να προσπαθεί να σκεφτεί μία λέξη που θα ταίριαζε απόλυτα στο μοντέλο. Και αφού «τυραννήσει» για λίγα δεύτερα ακόμη το μυαλό του, με απόλυτη σιγουριά αναφέρει τη λέξη “Supercar”.

Στο εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό που συνέθεσε η Mercedes-Benz παρατηρούμε και πολλούς άλλους ambassadors της φίρμας να εκφράζουν τη δική τους σκέψη.

 «Φανταστική», «δυναμική», «χαλαρωτική», ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση που επιφύλασσε ο Mike Horn, o οποίος είπε πως «ζωγραφίζει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤHN EQC ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σημειώνεται πως το EQC έχει μήκος 4,76 μέτρα, πλάτος 1,88 μ και βάρος 2.495 κιλά. Τα ηλεκτρικά μοτέρ προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 408 ίππους και ροπή 760 Nm. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh προσφέρουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων, η επιτάχυνση 0-100 km/h «έρχεται» σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h. H κατανάλωση ρεύματος ανά 100 km, τέλος, αντιστοιχεί σε 19,7 -20,8 kWh, ενώ η τιμή εκκίνησης στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 79.360 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...