Έκλεψαν Tesla Model S μέσα σε 30 δευτερόλεπτα! (video)

Οι κακοποιοί έδρασαν σαν… ταχυδακτυλουργοί

  • -
  • -

Διαστάσεις μάστιγας έχουν λάβει οι κλοπές αυτοκινήτων μέσω της τεχνικής του αναμεταδότη σήματος (relay theft), με πιο πρόσφατο «θύμα» ένα Tesla Model S, αξίας άνω των 80.000 ευρώ.

 Ειδικότερα, κάμερα κλειστού κυκλώματος σε οικία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε δύο κακοποιούς, οι οποίοι με τη χρήση δύο αναμεταδοτών σήματος (relay box) κατάφεραν να υποκλέψουν το σήμα του κλειδιού που βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΣΗΜΑΤΟΣ

Ο πρώτος αναμεταδότης έλαβε το σήμα και στη συνέχεια το μετέδωσε στο δεύτερο relay box που κατείχε ο συνεργός του, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στο αυτοκίνητο. Εν ολίγοις, οι δύο κακοποιοί κατάφεραν να «ξεγελάσουν» το Tesla, καθώς τα συστήματα του αυτοκινήτου «έκριναν» πως το κλειδί βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το αυτοκίνητο.

Μετέπειτα, το ξεκλείδωμα των θυρών του μοντέλου αποδείχτηκε απλή υπόθεση, όπως επίσης και η εκκίνηση του κινητήρα μέσω του start button. Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, το γεγονός πως όλη η διαδικασία δεν διήρκησε περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα.

Μετά τη φυγή των κακοποιών συνοδεία του Tesla Model S, ακούγεται η διενέργεια κάποιων συζητήσεων μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Ήταν, ωστόσο, πολύ αργά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...