Έρχεται η επάνοδος του Chris Bangle;

Φήμες για συνεργασία με Fiat

  • -
  • -

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός αμερικάνος σχεδιαστής αυτοκινήτων, που παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του 2009 από την BMW, βρίσκεται σε συζητήσεις για την συνεργασία με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο 53χρονος φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την Fiat, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει έναν πιο ποιοτικό αέρα στην σχεδίαση των μοντέλων της. Τα παραπάνω ενισχύονται και από την δεδομένη διεύρυνση παγκοσμίως των δραστηριοτήτων της Fiat, προωθώντας μελλοντικά, σε ολοένα και περισσότερες αγορές τα μοντέλα της.

Πάντως οι σχέσεις Bangle και Fiat έχουν γερές βάσεις από το παρελθόν, αφού από εκεί πήρε την μεταγραφή του το 1991 για την BMW, αποκαλώντας τότε την ιταλική εταιρεία «σπίτι» του. Την εποχή της εργασίας του στη Fiat, είχε συμμετάσχει στο σχεδιασμό πολλών μοντέλων, ενώ ήταν αρχισχεδιαστής του καινοτόμου για την εποχή του Fiat Coupe.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα αποδείξουν, κατά πόσο βάσιμες ή όχι, είναι οι παραπάνω πληροφορίες. Σίγουρα η Fiat έχει βρει τον τρόπο να δημιουργεί ενδιαφέροντα σχεδιαστικά μοντέλα, η συνεργασία της όμως με την «ξεπερασμένη» Chrysler, ίσως αποτελέσει γόνιμο έδαφος  σχεδιαστικής «αναγέννησης» για τον Bangle.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...