Νέα διασταύρωση για τον εντοπισμών των ανασφάλιστων ΙΧ

Τι ισχύει με τα πρόστιμα

  • -
  • -
Νέα διασταύρωση για τον εντοπισμών των ανασφάλιστων ΙΧ

Αυξημένος φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των ανασφάλιστων IX, γεγονός που δρομολογεί ενέργειες για τον εντοπισμό των εν λόγω οχημάτων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω νέας διασταύρωσης στοιχείων από αρχεία του δημοσίου.

Επιπροσθέτως, δεδομένου ότι η επικαιροποίηση των στοιχείων στα διάφορα αρχεία της δημόσιας διοίκησης για τα οχήματα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, επικρατεί η πεποίθηση πως τα λάθη που εμφανίστηκαν κατά την αρχική διασταύρωση δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Η διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διενεργείται δύο φορές τον χρόνο, κάτι που, ωστόσο, δεν είχε γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη διασταύρωση μεταξύ του αρχείου των ασφαλισμένων ΙΧ που τηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες και του αρχείου των οχημάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία που τηρείται στη φορολογική διοίκηση, προγραμματίζεται να γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Τι ισχύει με τα πρόστιμα

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων τα οποία βρίσκονται σε κυκλοφορία και δεν έχουν ασφαλιστεί θα λάβουν τα εξής πρόστιμα:

-100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.

-150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω

- 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ..

-250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω

Στους παραβάτες θα αποστέλλεται ειδική ειδοποίηση και θα καλούνται να πληρώσουν το ανάλογο παράβολο εντός οκτώ ημερών. Διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις εξής κυρώσεις:

-Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

-Σε περίπτωση εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.

-Χρηματικό πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα ΦΔΧ, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

-Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.


Πηγή: Capital.gr

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...