Η γηραιότερη Porsche του κόσμου έμεινε απούλητη λόγω… επικής γκάφας!

Οι επισκέπτες ύψωσαν τα κινητά τους, ώστε να καταγράψουν το πρωτοφανές συμβάν

  • -
  • -

Θυμάστε τη γηραιότερη Porsche του κόσμου, την 1939 Type 64, η οποία θα δημοπράτειτο στην έκθεση RM Auctions’ Monterey, στις 15 Αυγούστου;

Όπως σας είχε ενημερώσει το GOCAR, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο πως η τελική τιμή του ασημί coupe επρόκειτο να ξεπεράσει τα 10 εκ. ευρώ, ενώ υπήρχαν και κάποιοι πιο… αισιόδοξοι οι οποίοι επισήμαναν πως θα έπιανε «εύκολα» τα 18 εκ. ευρώ ( 20 εκ. δολάρια).

Όλοι, όμως, έπεσαν έξω. Το μοντέλο που είχε τεθεί στην υπηρεσία των Nazi, ενώ αποτελούσε και το προσωπικό όχημα των Ferdinard και Ferry Porsche, όχι μόνο δεν «έπιασε» τα συγκεκριμένα νούμερα, αλλά… δεν πουλήθηκε καν!

Όχι, αιτία δεν συνιστά η απουσία ενδιαφέροντος για την απόκτησή του, αλλά μια επική γκάφα την οποία διέπραξαν οι διοργανωτές της δημοπρασίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης ανακοίνωσε πως οι προσφορές θα εκκινούσαν από τα 30 εκ. δολάρια, ένα ποσό που αναγραφόταν και στην κεντρική οθόνη της αίθουσας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: NEA PORSCHE CAYENNE TURBO S E-HYBRID ΜΕ 680 PS ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ 295 KM/H

Άλλοι γελούσαν, άλλοι φώναζαν και γρήγορα επικράτησε… πανικός. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η προσφορά "εκτινάχθηκε" στα 70 εκ.δολάρια, με τους παριστάμενους να υψώνουν τα κινητά τους… αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν όσα λάμβαναν χώρα.

Εκείνη τη στιγμή, ο οικοδεσπότης κατάλαβε το λάθος του και προσπάθησε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, φωνάζοντας πως είπε “17 εκατομμύρια δολάρια” και όχι “70 εκατομμύρια δολάρια”. Ταυτόχρονα, το ποσό διορθώθηκε και στην κεντρική οθόνη, αλλά τότε ήταν… αργά.

Το κοινό άρχισε να γιουχάρει, με την πλειονότητα να βγαίνει από την αίθουσα. «Αστεία πράγματα!», ανέφερε ο Johny Shaughnessy, ένας συλλέκτης από τη Νότια Καλιφόρνια που βρισκόταν εκεί. «Χάσανε την αξιοπιστία τους. Ο πατέρας μου, πριν κάποια χρόνια, θα μπορούσε να είχε αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο για 5 εκ. δολάρια. Από τότε έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια και δεν το θέλει κανείς», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δέκα λεπτά μετά την… πατάτα των διοργανωτών, η δημοπρασία της Porsche Type 64 έληξε, καθώς καμία προσφορά δεν άγγιζε τα 17 εκ. δολάρια. Πλέον, το μοντέλο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα «απούλητα» και εμπεριέχεται στον online κατάλογο του οίκου δημοπρασιών RM Sotherby’s

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...