Δημοπρατήθηκε "ξεχασμένη" λιμουζίνα του Elvis Presley

O "Βασιλιάς της Rock ‘n’ roll" ήταν μεγάλος λάτρης των αυτοκινήτων

  • -
  • -

Ο Elvis Presley πέρα από μια προσωπικότητα που ενέπνευσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, ήταν και ένας λάτρης των αυτοκινήτων. Η αγάπη του για τα «τετράτροχα» αποδεικνύεται από μια ξεχωριστή συλλογή αυτοκινήτων που διέθετε και στην οποία συμπεριλαμβάνονταν τα μοντέλα 1941 Lincoln, 1959 BMW 507, 1961 Rolls-Royce Phantom V και 1973 Stutz Blackhawk.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, βέβαια, είχε και ένα αυτοκίνητο το οποίο… αγνοείτο επί 40 έτη: Μία 1967 Lincoln Continental Lehmann-Peterson λιμουζίνα. Το εν λόγω όχημα, λίγο μετά το θάνατο του “Βασιλιά της Rock ‘n’ Roll” κατέληξε σε μία συλλογή που βρισκόταν στην ιδιοκτησία του James Petrozzini, ενώ το προηγούμενο σαββατοκύριακο δημοπρατήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Mecum Auctions στην πόλη Μοντερέι της Καλιφόρνια με τελική τιμή περίπου 135.000 ευρώ (150.000 δολάρια).

Η ιδιαίτερη συμπάθεια του Elvis για τη λιμουζίνα έγκειται στο γεγονός πως επρόκειτο για δώρο-γάμου από τον μάνατζέρ του, Colonel Tom Parker, όταν… χόρεψε τον χορό του Ησαΐα με την Priscilla. Έκτοτε, ο Elvis δέθηκε με το όχημα και αποτελούσε την πρώτη του επιλογή για τις βόλτες του με τη γυναίκα και την κόρη του, Lisa Marie.

Το αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε έχοντας 15.720 χλμ. στο ενεργητικό του. Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών Mecum, πέρα από τον Elvis, χιλιόμετρα με τη λιμουζίνα «κατάπιε» και ο επόμενος ιδιοκτήτης, Petrozzini, κάτι που γεννά υποψίες πως τα χιλιόμετρα έχουν «γυρίσει».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...