Ford Capri: Το εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο έγινε… 50 ετών (vid)

Η μάρκα με το μπλε οβάλ σήμα δημοσιεύει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή ένα σπάνιο RS2600 Capri

  • -
  • -

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από μία χρονιά-ορόσημο για την ανθρωπότητα, μιας και πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσελήνωση, από τους Neil Armstrong και Edwin Buzz Aldrin. Ακόμη, διεξήχθη το θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock, ενώ την ίδια χρονιά τα πρώτα Boeing 747 πέταξαν στους ουρανούς. Όσον αφορά…τη Ford, το Capri συστήθηκε για πρώτη φορά με τους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Διαφημίστηκε ως “το αυτοκίνητο που πάντα υπόσχεσαι στον εαυτό σου” και πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι κατάφεραν να εκπληρώσουν αυτή την υπόσχεση. Μέχρι το 1986 κατασκευάστηκαν αντίτυπα που εκπροσωπούσαν τρεις διαφορετικές γενιές. Από τότε μεγάλος όγκος οδηγών συνέχισαν να το αγοράζουν, να το οδηγούν, αλλά πρωτίστως να απολαμβάνουν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σπορ αυτοκίνητα της Ευρώπης.  

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ FORD RANGER RAPTOR



Με αφορμή τα 50α γενέθλια του αυτοκινήτου, η Ford δίνει στη δημοσιότητα ένα σπάνιο RS2600 Capri σε ένα νοσταλγικό ταξίδι: από τη γενέτειρά του μέχρι τα δάση των γειτονικών βουνών Eifel – όπου δοκιμάστηκε διεξοδικά πριν το λανσάρισμα – και στη συνέχεια στην εμβληματική πίστα του Spa, στο Βέλγιο και του Zandvoort, στην Ολλανδία, όπου τα Capri πανηγύρισαν αναρίθμητες νίκες.

 «Σε έκανε να νιώθεις όμορφα πίσω από το τιμόνι, κάτι που εξακολουθεί να συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Στην ουσία, ήταν η γνήσια απόλαυση που βιώνεις όταν οδηγείς κάτι διαφορετικό, δήλωσε ο Steve Sutcliffe ένας δημοσιογράφος που οδήγησε το μοντέλο σε ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Το Capri που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, το οποίο προέρχεται από την ιστορική συλλογή της Ford, εφοδιάζεται με V6 κινητήρα και διήνυσε πάνω από 700 χλμ. κατά τη διάρκεια των έξι ημερών που διήρκησαν τα γυρίσματα, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων γύρων στην πίστα του Zandvoort. 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...